Dette bekrefter etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon overfor Aftenposten.no .

— De to guttene på 16 og 17 år som ble tatt inn til avhør etter brannen ved Birkenlund skole, har innrømmet at de lekte med fyrverkeri i området før brannen startet. De har imidlertid ikke sett at brannen har startet, men innser at det er de som mest sannsynlig har forårsaket brannen, sier Reiersølmoen til Aftenposten.no.

Guttene skal være svært preget at situasjonen og sier at de er lei seg for det som er hendt.

Reiersølmoen opplyser at den videre etterforskningen vil danne grunnlag for en eventuell siktelse. I verste fall risikerer guttene fengsel i inntil tre år.

Ingen personskader

Brannen startet i en søppelcontainer, og har derfra forplantet seg til skolebygningen. Taket på gymsalen og lærerværelset, i tillegg til store deler av bygget til ungdomstrinnet, har fått store brann-, røyk- og vannskader. Ingen mennesker kom til skade i brannen, men verdier i millionklassen har gått tapt

Etter det Aftenposten.no erfarer er de to guttene tidligere elever ved skolen og skal bo like i området til skolen.

Rektor ved Birkenlund skole Aslak Heim-Pedersen sa til Aftenposten.no i går at han velger å tro at brannen ikke er påsatt.

— Men hvis det er sånn at det er uvettig bruk av fyrverkeri som er brannårsaken, er jo også det tragisk, sa Heim-Pedersen.

De to guttene som nå har innrømmet brannen, kom tidlig i politiets søkelys. Flere personer meldte fra om at guttene var observert i nærheten av skolen med raketter i tidsrommet før brannen.