KRISTIANSAND: Sykehuset i Oslo opplyser lørdag formiddag at tilstanden til jenta er stabil.

— Hun er under intensivbehandling, men tilstanden er stabil, sier informasjonssjef Selva Kosiander til fvn.no klokken 10 lørdag.

Femåringen ankom Rikshospitalet sent fredag kveld, etter badeulykken i svømmehallen i Kristiansand om ettermiddagen. Tidligere på kvelden var tilstanden alvorlig.

Se video fra hendelsen på fvntv — De har fått i gang hjertet hennes, men vi vet foreløpig ikke noe mer konkret om tilstanden. Hun er innlagt på intensiv avdeling, sa operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til fvn.no fredag kveld.

Ved 20-tiden fredag opplyste akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand at jenta ville bli overført til Rikshospitalet i Oslo.

— Hun blir sendt av gårde med luftambulanse i kveld. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, opplyste akuttmottaket til fvn.no.

- Funnet på bunnen

Jenta var i bassenget sammen med sin familie, to voksne og ett barn.

Øyenvitner opplyser til fvn.no at jenta, som fyller seks år i år, ble oppdaget av andre badegjester. Politiet på stedet opplyser at jenta plutselig ble borte fra familien, og de begynte straks å lete etter henne. Hun ble funnet på bunnen av varmtvannsbassenget, og badevakter i svømmehallen satte straks i gang livredning. Det er foreløpig uklart hvor lenge femåringen har ligget i vannet.

Det var også en barnelege i svømmehallen. Han bisto med livredningen og tok avgjørelsen om å sende jenta med ambulansen til Sørlandet sykehus, og ikke med luftambulansen som sto utenfor og ventet.

— Da hun dro i ambulansen hadde vi fått i gang hjertet og hun ble hjulpet til å puste. Så hun var i live da hun ble kjørt herfra, sier politibetjent Geir Iversen på stedet.

Opprettet kriseteam

Det skal ikke ha vært mange badegjester i varmtvannsbassenget da ulykken skjedde. En badevakt befant seg i hallen med varmtvannsbassenget, og det pågikk ingen organisert aktivitet i hallen. Svømmehallen er nå stengt.

— Nå i første omgang prøver vi å ta vare på pårørende så godt vi kan. Ingenting tyder på at det har skjedd brudd på noen rutiner, men vi undersøker nærmere hva som har skjedd, sier politibetjent Iversen.

Operasjonsleder Klausen opplyser at det er opprettet et kriseteam på legevakta i Kristansand.

— Kriseteamet er tilgjengelig for alle som var til stede i hallen, sier Klausen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.44. Klokken 18.15 ble jenta sendt av gårde til sykehuset.

KJAPT PÅ STEDET: Flere ambulanser samt luftambulansen ble sendt til stedet da meldingen kom. Foto: Torstein Øen. Foto: Torstein Øen