LILLESAND: — Vi har jobbet i hele natt, og holder nå på å bore i fjellet og gjøre klart for sprenging, opplyser prosjektleder Nils Ragnar Tvedt i Statens vegvesen til fvn.no.

Det er fjell på østsiden av rasstedet, hvor den midlertidige omkjøringsveien skal gå, som skal sprenges vekk. Det er ikke snakk om store fjellmasser som skal fjernes.

Det er foreløpig uklart når sprengingen vil bli gjort, men Tvedt antar at det vil skje enten mot slutten av dagen fredag, eller i morgen.

Graver bort jord

Det er E 18-entreprenøren CJV E 18 som skal bygge den midlertidige omkjøringsveien forbi rasstedet på Glamsland i Lillesand. De begynte torsdag arbeidet med å grave bort jordlaget hvor veien skal bygges, og fortsetter med dette fredag. Etter gravingen er ferdig, vil de fylle tilbake med løs leca.

— Vi kommer bare til å fjerne halvannen meter med masse. Så legger vi ned en duk, fyller på med løs leca og pakker alt inn i duk. Oppå fyller vi litt stein og asfalt, totalt cirka 60 centimeter. På denne måten får vi en lett fylling, uttalte Nils Ragnar Tvedt til fvn.no torsdag kveld.

Kan åpnes mandag eller tirsdag

Det er foreløpig ikke satt noe dato for når den nye omkjøringsveien skal åpne, men Tvedt anslår at det blir i begynnelse av neste uke, mandag eller tirsdag.

Prosjektlederen fokuserer på at veien skal være trygg å kjøre på.

Omkjøringsveien blir kun midlertidig. Det vil imidlertid ta tid før veien fordi rasstedet vil bli bygget opp igjen.

— Veien må vente til vi er ferdige med den nye E 18, og vil ikke være klar før tidligst til høsten, sier Tvedt.

Foto: Jostein Blokhus

Rasstedet fredag morgen. Foto: Jostein Blokhus