KRISTIANSAND: Nå er 21-åringen dømt til fem måneders fengsel for knivstikkingen og et ran. I tillegg må han betale 10.000 kroner i erstatning til 38-åringen som fikk flere stygge arr etter voldsepisoden i fengselet.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skjedde knivstikken i slutten av desember i fjor. 21-åringen og 38-åringen skal ha vært i konflikt i lang tid forut for hendelsen. De to skal ha barket sammen uten for cellen til 38-årigen med flere innsatte som vitner.

Etter at de ansatte grep inn viste det seg at 38-åringen var påført totalt fem knivstikk. Tre av kuttene ble sydd med til sammen 20 sting, mens to av kuttene ble stripset. Ifølge offeret skal han ha fått flere synlige arr etter knivstikkingen, og påtalemyndigheten la fram krav om erstatning til offeret.

Inngrep for å rette opp skadene ville ifølge dokumentasjon som ble lagt fram i retten, beløpe se til omkring 40.000 kroner. Retten mente imidlertid at 10.000 kroner var en passende erstatningssum.

Retten delte seg i skyldspørsmålet, hvor en meddommer mente det i utilstrekkelig grad var dokumentert at tiltalte hadde brukt kniven på offeret. Rettens flertall mente imidlertid at tiltalte hadde brukt fruktkniven på offeret. Dette ble blant annet begrunnet med at tiltalte skal ha brukt en kniv til å spise eple like i forkant av knivepisoden.

Overfor retten hevdet tiltalte at knivstikkene trolig ble påført offeret av andre innsatte som overvar slåsskampen. Tiltalte sa også at fornærmede "ikke var populær blant de andre innsatte".

I tillegg til knivepisoden i fengselet, stod 21-åringen tiltalt for å ha ranet og bundet en person i ei hytte på Åros camping. Tiltalte har innrømmet forholdet, men opplyste at han trodde gjenstandene hos ransofferet var tyvegods. 21-åringen ble pågrepet like etter ranet.