KRISTIANSAND: Den 33 år gamle mannen ble pågrepet i Kristiansand sentrum klokka 00.30. Politiet hadde da lett etter mannen i drøye fire timer.

– Det var en udramatisk pågripelse. Han sitter nå i arresten, sier operasjonsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

33-åringen ble beskrevet som en kjenning av politiet. Han skal være domfelt for både vinnings- og voldsforbrytelser, ifølge Iveland.

– Hvorfor utløste et tyveri en såpass stor aksjon?

– Det ønsker jeg ikke å komme inn på, men det handler om hva han stjal og kjennskapen vi har til personen, sier Iveland.

Iveland kjente torsdag morgen ikke til om de stjålne knivene er kommet til rette.

Politiet og ambulansen utenfor Sørlandssenteret. Foto: Marie Kalvehagen

Ikke oppført seg truende

Politiet opplyste onsdag kveld at mannen ikke hadde oppført seg truende mot noen. Politiet observerte mannen like etter meldingen om tyveriet, men han kom seg da unna, opplyste operasjonsleder Eyvind Formo onsdag kveld.

Ved 23-tiden avsluttet politiet aksjonen på Sørlandssenteret.

– Vi oppretter sak på tyveriet, og saken går over til etterforskningsfase. Vi har id på gjerningsmannen, sa Formo.

Holdt nattåpent

Politiet ble varslet om tyveriet like etter klokken 20. Fædrelandsvennens reporter på stedet opplyste at politiet sto ved alle inngangene på senteret, og at politiet også var godt synlige inne på senteret i alle etasjer. Flere ambulanser og politibiler sto parkert på utsiden.

– Politiet er på jakt etter en kjenning av politiet, og vi holder løpende dialog med dem. Vi bistår dem blant annet med overvåkningsbilder. Foreløpig er situasjonen vurdert til at det ikke er nødvendig å tømme senteret for folk, sa senterleder Ruben Storevold mens aksjonen pågikk.

Det var ventet ekstra mye folk på Sørlandssenteret onsdag kveld i forbindelse med at senteret holdt nattåpent frem til midnatt.

Politiet utenfor Plantasjen. Foto: Tipser