Mann antatt omkommet etter å ha falt over bord fra passasjerferge

Mannen som falt over bord fra passasjerfergen Stavangerfjord utenfor Mandal, er antatt omkommet, sier Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Publisert:

Det var fra Fjord Lines passasjerferge Stavangerfjord passasjeren falt over bord natt til lørdag. Foto: Arkivfoto

  • NTB
  • Jon Berntsen Kåsa
Denne artikkelen er over ett år gammel

HRS fikk melding om hendelsen klokken 0.30 natt til lørdag.

– Vi har nå vurdert det slik at vi avslutter redningsaksjonen og endrer status til søk etter antatt omkommet. Det er det politiet i Agder som vil organisere. Muligheten for overlevelse viser seg på dette tidspunktet å være for lav, sier redningsleder Eirik Walle i HRS Sør-Norge til NTB klokken 5.48.

Nødetatene iverksatte en omfattende redningsaksjon da meldingen om hendelsen kom. Ifølge VG snudde båten umiddelbart, og det ble sendt ut nødmelding via radio til andre fartøy i området. Det ble sendt redningshelikopter fra Sola, i tillegg til redningsskøyte fra Mandal og Farsund. Samtidig bisto Kystvaktskipet Nornen.

Temperaturen i vannet var rundt 14 grader. Redningsforholdene var gode de første timene etter hendelsen, sa Walle. Redningsmannskaper beregnet derfor et søksområde de kunne samle sine ressurser rundt.

– Vi søker så lenge det er håp, sa Walle ved 3-tiden.

Hendelsen skjedde rundt 11 nautiske mil utenfor kysten av Mandal. Fergen skulle fra Hirtshals til Bergen via Stavanger. Omstendighetene rundt fallet er foreløpig uklart. Fergen har fått grønt lys til å fortsette til Stavanger.

I morgentimene sier operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen at søket skal fortsette utover dagen med kystvakten og fly.

– Vi har ikke håp om å finne han i live, sier operasjonslederen klokken 07.30.

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Jon Berntsen Kåsa jon.berntsen.kasa@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Mandal
  2. Hovedredningssentralen