KRISTIANSAND: — Det er helt urimelig å belaste elevene for lærernes utgifter. De jobber i fylkeskommunen, og dermed bør fylket gjennom skolene betale for dem, sier leder for kontrollutvalget Vidar Kleppe.

Utvalget diskuterte torsdag saken som har vært omtalt i Fædrelandsvennen to dager denne uken. Fylkesrevisjonen har avdekket at det er utstrakt bruk av elevbetaling for skoleturer i videregående. I tillegg betaler ofte elevene for lærernes reise, diett og overnatting. Ved dramalinja på Vågsbygd videregående skole øker prisen på skoleturen med cirka 20 prosent per elev på grunn av denne ekstrakostnaden.

Fylkestinget skal gjøre endelig vedtak etter at fylkesutdanningssjef Arly Hauge fikk pålegg fra kontrollutvalget om å finne en løsning innen utgangen av januar.

— Dersom skoleturen er viktig, så må det innarbeides i skolenes budsjett. Skolen skal være gratis, sier Kleppe, som også mener all betaling for skoleturer er galt

— Skolen skal være gratis, sier Kleppe.

Han roser fylkesrevisjonen for jobben de har gjort med å avdekke denne praksisen.

KREVER ENDRING: Vidar Kleppe i kontrollutvalget krever at skolene betaler for lærere som skal på tur med elevene. Foto: Jon Anders Skau