KRISTIANSAND: I løpet av to hektiske timer har politiet i Agder registrert et tjuetalss meldinger om slagsmål og vold blant feststemte sørlendinger.

— Folk bør lære å oppføre seg, men hva kan en gjøre, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt oppgitt.

Her er noe av det politiet har måtte hanskes med natt til søndag.

**KRISTIANSAND: Høylytt krangling

23.07** Politiet får melding om et par som krangler høylytt i Kristiansand sentrum. En mann blir bortvist fra stedet.

**KRISTIANSAND: "Burning"

23.08** Politet får melding om såkalt burning på Lumber brygge. Da patruljen ankom stedet var bilistene borte.

**KRISTIANSAND: Fyllevas

23.15** En mann utenfor Nordea i Kristiansand sentrum melder at han er blitt slått. Da poltiiet kom til stedet viste det hele seg å være fyllevas.

**GRIMSTAD: Mann på E 18

23.29** Politiet får melding om en person som skal ha blitt observert gående på E 18 ved avkjørselen til Østerhus. Da politiet kom til stedet var mannen borte.

**GRIMSTAD: Ble slått ned

23.37** En person melder til politiet at han er blitt slått ned. Fornærmede kom fra episoden med mindre skader. En person blir anmeldt for forholdet.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

23.58** Enoverstadig beruset jente på 16 år på Smak & Behag i Kristiansand blir hentet hjem av sin mor.

**KRISTIANSAND: Ramponerte bil

00.05** Politiet får melding om flere personer som hopper på en bil på Grimsvollen i Kristiansand. Personene skal også ha revet ned et gjerde på stedet. Da politiet ankom stedet var gjerningsmennene borte.

**KRISTIANSAND: Bortvist

00.21** En overstadig beruset person blir bortvist fra Hotel Caldedonien.

**KRISTIANSAND: Nektet adgang - truet vaktene på livet

00.26** Vaktene på Havana tar kontakt med politiet og ber om bistand i forbindelse med en gjest som nekter å forlate stedet. Gjesten ble nektet inngang og framsatte drapstrusler mot vaktene. Han ble raskt satt i arresten. Også en annen person nektet å fjerne seg fra stedet. Begge er anmeldt for ordensforstyrrelse.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

00.37** Politiet våkner en overstadig beruset jente som sitter på en trapp i Elvegata. Hun blir sendt hjem.

**FARSUND: Slåsskamp

00.51** Politiet får melding om slåsskamp i Farsund parkeringshus. Da politiet ankom stedet, roet gemyttene seg.

**ARENDAL: Høy musikk

00.51** Betjeningen ved Shell på Myrene i Arendal klager over høy musikk fra parkerte biler utenfor bensinstasjonen. Da patruljen ankom stedet roet forholdet seg.

**KRISTIANSAND: Slått med flaske i hodet

01.08** En person blir kjørt til legevakten i Kristiansand for sjekk etter å ha blitt slått med en flaske i hodet. Personen skal kun ha fått små skader og ønsket ikke å anmelde forholdet.

**ARENDAL: Havnet i slagsmål

01.15** To personer havner i tottene på hverandre på Langrygga. Begge ble kjørt til arresten i Arendal, hvorav den ene ble sendt videre til legevakten for sjekk. Den andre ble sittende i arresten for forholdet.

**KRISTIANSAND: Bortvist fra stedet

01.40** En person oppfører seg truende overfor vaktene ved Hotel Caledonien og nekter å forlate stedet. Den standhaftige gjesten ble imidlertid raskt geleidet bort av politiet.

**RISØR: Slått ned

01.47** En mann blir kjørt til sykehus med det som muligens er en brukket kjeve. Ifølge politiet har de navn på mistenkte i saken og vil pågripe vedkommende søndag.

**LILLESAND: Ble slått

01.22** Politiet får melding om en kvinne i Lillesand som skal ha blitt slått. Kvinnen skal ikke ha kommet til skade, men vurderer å anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Klaget på behandling - havnet i arresten

01.55** En polakk ringer politiet og hevder han blir trakassert av vaktene på Havana. Han ender opp med å bli bortvist fra plassen etter megling på stedet. Vedkommende dukket siden opp igjen og nektet å forlate stedet. Han ble dermed pågrepet og satt i arresten for ordensforstyrrelse.

**KRISTIANSAND: Slagsmål på Tollboden

01.54** Politiet rykker ut på slagsmål inne på Tollboden. Forholdet ble roet på stedet.

**KVINESDAL: Slått bevisstløs

02.02** Poltiiet får melding om slagsmål inne på Harvest i Kvinesdal. En person skal være slått bevisstløs. Mannen kommer til hektene igjen og får forklart seg, men politiet har ingen mistenkte i saken.

**KRISTIANSAND: Slo flere personer med flaske

02.10** En person utenfor Spot i Kristiansand skal ha slått flere personer rundt seg med en flaske. Da politiet ankom stakk vedkommende fra stedet.

**FARSUND: Skal ha blitt slått

02.09** En person ringer til politiet og sier at han har blitt slått av flere personer. Store språkproblemer gjør at mannen har vanskelig for å gjøre rede for seg. Da politiet ankom var det rolig på stedet.

**FLEKKEFJORD: Overstadig beruset

02.02** Hjelpemannskap må utføre hjerte- og lungeredning på en overstadig beruset mann som blir funnet liggende på bakken i Flekkefjord. Mannen blir kjørt til sykehus og kommer til hektene igjen.

**KRISTIANSAND: Til legevakten etter slagsmål

02.03** En person blir sendt til legevakten for sjekk etter et slagsmål på Havana i Kristiansand. Politiet avventer anmeldelse i saken.

**KRISTIANSAND: Knust rute

02.30** Politiet kontakter Glasservice etter å ha oppdaget en jnust glassrute i Kristiansand sentrum.

**LINDESNES: Høylytt fest

02.32** Politiet får melding om en høylytt fest på Vigeland som raskt blir dempet.

**KRISTIANSAND: Angrep politimann - lagt i bakken

02.37** En mann blir anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha stelt i stand leven i sentrum. Mannen velger også å gå til angrep på en av politibetjentene på stedet. - For å si det sånn, så valgte han å gå løs på en av de største, noe som ikke var så lurt, så han ble fort lagt i bakken, sier operasjonsleder Ove Austenaa.

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

02.47** Politiet får melding om slagsmål på Postgården.

**KRISTIANSAND: Melding om slåsskamp

02.48** Politiet får på nytt melding om slagsmål, denne gang fra Markensgate. Da patruljen ankom, stakk vedkommende fra stedet.

**FARSUND: Fikk bilen angrepet

03.20** En bilist får bilen sin angrepet av to personer i Farsund i forbindelse med en tur til sentrum. To dørvakter griper inn og to personer blir anmeldt for skadeverk.De to hevder imidlertid overfor politiet at de nesten ble påkjørt og at de i sinne svarte med å sparke til bilen.

**MANDAL: Prøvde å ta seg hjem på feil adresse

03.37** En full kvinne forsøker å ta seg inn på en adresse hvor hun ikke bor på. Kvinnen blir geleidet hjem av sin søster.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

04.11** Politiet får melding om slagsmål utenfor 7-Eleven i Kristiansand. En person skal ha blitt slått på stedet.

**KRISTIANSAND: Høylytt fest i Vågsbygd

04.14** Politiet tyr til telefonen når en høylytt fest blir i overkant plagsom for naboene på stedet. Da huseier tok telefonen, svarte han med å dempe festen.

**KRISTIANSAND: Søkte tilflukt i taxi

04.19** To personer søker tilflukt i en taxi i Vågsbygd under påskudd av at de blir jaget. Hele opptrinnet viser seg å være fyllevas.

**ARENDAL: Havnet i arresten etter slåsskamp

04.55** En person havner i arresten etter å ha slått en annen person på en fest.