SETESDAL: Både på Bortelid og Brokke er forholdene mer eller mindre bare på grunn av mye regn og milde temperaturer.

— Akkurat nå ser det jo ikke så veldig lyst ut, det regner og blåser, sier driftsleder ved Bortelid Alpinanlegg, John Toralf Kjetså, om dagens værforhold i den snøløse alpinbakken.

Ikke bekymret

Selv om det også har vært vått og grått på Hovden i det siste er de ikke bekymret. Hovden Alpinsenter er sikre på at de har nok snø til å åpne den 30. november som har vært målet deres hele tiden.

— Vi er ikke bekymret. I ettermiddag kommer minusgradene og da setter vi i full gang med å produsere snø, og da produserer kanonene for full maskin, forteller daglig leder ved Hovden Alpinanlegg, Sture Pilegård.

Både Brokke og Bortelid Alpinsentre håper å være godt i gang før jul, Brokke har ikke forhåndsatt noen dato, men Bortelid har i lang tid har hatt 15. desember som sitt mål.

Garanterer minusgrader og snø i fjellet

I løpet av helgen vil alle tre alpinanleggene få minusgrader og snø. Det garanterer metrologen.

— I helga vil snøgrensen trolig ligge på om lag 200 meter over havet. Dette vil gi snø i fjellet, forteller Vibeke Thynes ved Metrologisk Institutt.

Fra i kveld, fredag, og til lørdagen vil det være forholdsvis pent vær og med en del sol for hele Agder, mens det på søndag vil bli dårlige værforhold.

— Søndag vil ikke bli nok fin dag i fjellet. Det vil komme inn et hissig lavtrykk fra England og dette vil kunne føre meg seg snø og vind. Kjøreforholdene vil være glatte flere steder, sier Thynes.

Lavtrykket som kommer inn søndag vil gi dårlige værforhold også i kyststrøkene. Det vil bli mye vind opp mot sterk kuling flere steder langs kysten. I tilegg er det fare for nattefrost og lavere temperaturer over hele Agder.

Får det som de vil

Med snø og minusgrader i helgen får Jan Wojtaszek som er daglig leder ved Brokke alpinsenter og andre det som de ønsker.

— Vi har ikke hatt været med oss på vår side så langt i, men jeg håper og tror at vi kan sette i gang anlegget i begynnelsen av måneskiftet. Minusgradene kommer ser det ut til, så jeg krysser bare fingrene for at det vil stabilisere seg på den riktige siden av gradestokken, forteller han.