ARENDAL/KRISTIANSAND: – En av hundeekvipasje fra Norske Redningshunder kjørte på E18 ved Arendal og har muligens observert den savnede langs veien, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, til NRK.

Mannskapet mener at mannen de så passer til bildet og beskrivelsen de har sett av 81-åringen. Politiet i Telemark deltar nå i leteaksjonen etter mannen, men de ønsker også hjelp fra publikum.

– De har kjørt langs E18, men uten å ha observert vedkommende, forteller Mæhre til NRK.

Et vitne ringte politiet klokken 09.45 tirsdag formiddag og oppyste at vedkommende kan ha sett den savnede 81-åringen ved Råna omkring tre kilometer fra hjemstedet.

— Vedkommende ringte politiet klokken 09.45. Vitnet mente å ha sett mannen langs veien på Råna omkring tre kilometer nordøst for hjemstedet til 81-åringen, opplyser Mæhre til Fædrelandsvennen.

Dårlig vær

Det er satt inn betydelig med mannskaper i søket etter den savnede 81-åringen. Foto: Ernest Boswarva

Foreløpig konsentrer politiet seg om å søke i et område på omkring én kvadratkilometer rundt mannens bolig på Nedre Neskilen. Det er regn og dårlig vær i området.

— Statistikken viser at savnede personer i de aller fleste tilfeller blir funnet innenfor én kvadratkilometer fra stedet de først ble meldt savnet. Men dersom vitneopplysningen om at vedkommende er sett på Råna styrkes, kan søkområdet bli utvidet ytterligere, sier Mæhre.Klokken 10.15 opplyser politiet at 10 mannskaper fra Røde Kors og sju hunder fra Norske redningshunder deltar i søket. I tillegg er det sendt politihund fra Kristiansand til søkområdet som ligger mellom Saltrød og Eydehavn.

Luftambulansen er også satt inn i leteaksjonen og søker med varmesøkende kamera. I utgangspunktet ba Agder politidistrikt om bistand fra politihelikopteret i Oslo, men på grunn av dårlig vær i området kunne ikke det varmesøkende kameraet på politihelikopteret benyttes. Luftambulansen har et langt bedre utstyr, opplyser politiet.

Etterforsker saken

Politiet har også bedt om bistand fra Sivilforsvaret. Det er også igangsatt etterforskning og etterretning ved Arendal politistajon. Men det er ikke mistanke om at det har tilstøtt 81-åringen noe.

— Ved slike redningsoperasjoner forsøker vi å hente inn så mange opplysninger som det lar seg gjøre. Da kontakter vi bekjente i vennekretsen, tidligere arbeidsplasser og lignende i tilfelle savnede har oppsøkt dem, sier Mæhre.

redningshelikopter-arendal.jpg Foto: Ernest Boswarva

Mannen ble meldt savnet av sin kone sent mandag kveld. Han hadde da vært savnet i omkring ett døgn.

Dårlig kledd

Politiets innsatsleder på stedet, Per Lennart Johnsen, opplyser at den savnede mannen ikke var spesielt godt kledd.

— Han var heller dårlig kledd, spesielt med tanke på den værsituasjonen man har i området, sier Johnsen.

Ifølge Johnsen er søkområdet utfordrende for letemannskapene.

— Det er et kuppert og ulent terreng. Selv om mannen er i forholdsvis god form og kan ha beveget seg et godt stykke hjemmefra, mener vi det er riktig å konsentere søket om nærmiljøet til mannen.

Natt til tirsdag ble det benyttet redningsskøyte i søket etter 81-åringen. Dette søket er foreløpig innstilt, og det er ikke tatt stilling til ytterligere søk med båt.

Ifølge Johnsen har flere frivillige i nærområdet meldt seg til tjeneste på stedet. Det kan bli aktuelt å gå manngard i området. Røde Kors søker blant annet etter mannen i båter som ligger fortøyd i området.

Politiet oppfordrer folk i nabolaget om å sjekke boder, garasjer og hager i tilfelle mannen kan ha søkt tilflukt der.

Politiet opplyser at mannen ikke er dement, men han kan til tider være noe forvirret.