KRISTIANSAND: Torsdag vedtok byutviklingsstyret enstemmig å legge reguleringsplanen for Gimle studentby 3 ut på høring.

— Vi er veldig for nye studentboliger, ikke minst når vi ser på nyhetene at 1300–1400 står i kø for studentbolig i Kristiansand og Grimstad, uttalte utvalgsleder Grete Kvelland Skaara (KrF).

Studentsamskipnaden i Agder (SiA) fikk enstemmig støtte for planene, som først skal på høring. Boligene skal bygges på den gamle tomta til Biltilsynet, og blir inntil fire etasjer høye. Også dagligvareforretning og undervisningslokaler er på tale, i så fall flyttes trolig Prix-butikken på stedet.

– Vi håper å kunne bygge over 200 boenheter i områder. I dag har vi ca. 830 enheter å tilby studentene ved universitetet i Kristiansand. Målet er at boligene er klare til studiestart høsten 2015, forklarer eiendomssjef Kenneth Kristiansen fra SiA til kommunens hjemmeside.

Det legges opp til ulike planløsninger, flere av dem vil ha plass til mer enn én student.

— Plasseringen minimerer transportbehovet for fremtidige beboere og styrker Gimlemoen som campusområde med undervisning- og boligformål, heter det i den positive innstillingen fra plan- og bygningsetaten.

Bebyggelsen omfatter nærmere 19.000 kvadratmeter gulvareal, fordelt med 8000 på forretning/studentboliger, 9750 på undervisning samt 1000 på blandet formål undervisning/studentboliger.