KRISTIANSAND: — Det er jo en halvering, og da går det i riktig retning. Det går kanskje an å si at kronprinsens tilstedeværelse på Sørlandet er med på å holde statistikken nede, uttaler pressetalsmann Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp til fvn.no.

Deres oversikt viser at totalt 55 personer har druknet i Norge i år, 15 færre enn på samme tid i fjor. Og Agder-fylkene bidrar definitivt til den positive trenden.

Likevel er man ikke fornøyd før tallet nærmer seg null.

— Vi finner ikke grunnlag for å spekulere for mye i årsakene, men jeg konstaterer ved selvsyn at flere bruker redningsvest. Drukningsulykkene omfatter folk som ikke bruker vest, så langt flere bør fortsatt bruke vest – ikke bare i båt, men i nærheten av vann. Folk faller fra brygger og fjellknatter, og voksne flyter ikke bedre enn barn, sier Christiansen.

To kvinner og tre menn har druknet på Agder, og fire av disse fem var voksne.

— Det kan synes som det er lettere å passe på barna enn seg selv, konstaterer Christiansen.

Siden 1998, da tallet var 17, har antallet druknede på Agder gått rette veien. Bunnoteringen er fra 2006, da fire personer omkom på Agder, og 72 i landet under ett.

I juli måned i år druknet 18 personer i landet, mot 19 i fjor. Av de totalt 55 personene som har druknet i år, er det 42 menn og 13 kvinner.