DRAMMEN: 27 år gamle Åsmund Kleverud ble meldt savnet 28. mai i fjor. Han bodde og jobbet i Kristiansand da han forsvant.

Politiet fikk melding om funnet av den døde personen klokken 12.04 onsdag. Funnet ble gjort i et skogsområde ved Årkvisla i Lier kommune.

Ingen andre savnet

— Det er grunn til å tro at avdøde er Åsmund Kleverud, med forbehold om identifisering. Grunnen til at vi ikke har gått ut med informasjon om funnet før i kveld, er at familien skulle varsles, sier operasjonsleder Sven Røsaker ved Søndre Buskerud politidistrikt til fvn.no.

Det er ikke andre personer som er savnet i området, opplyser politiet.

Den avdøde vil nå bli obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, hvor man vil forsøke å finne sikker identifikasjon og dødsårsak.

— Obduksjonen vil nok ta én til to dager. Funn på stedet tyder på at det er Åsmund Kleverud, men det må bekreftes, sier operasjonslederen.

Skulle på jobb i Kristiansand

Forsvinningen har i over et år vært en gåte for politiet og familien. Den siste sikre observasjonen av 27-åringen var på Bragernes torg i Drammen sentrum 27. mai i fjor, da han skulle ta ekspressbussen til Kristiansand etter å ha besøkt venner i hjembyen.

Mannen skulle møte på jobb ved Makrellen restaurant på Fiskebrygga i Kristiansand om kvelden, hvor han jobbet som kjøkkensjef, men møtte aldri opp.

Det gikk nesten en uke før politiet satte i gang leteaksjon.

— Vi hadde lite å gå på. Å lete etter en person som var savnet mellom Oslo og Kristiansand var håpløst, opplyste politiet i Drammen til fvn.no da letingen pågikk.

Utenfor søksområdet

I mellomtiden satte familie og venner i gang leting i privat regi. Utover sommeren ble det gjennomført omfattende søk i skogsområder og vann i Drammens-området, uten at søkene ga noe resultat.

Den siste registreringen på mobiltelefonen til Kleverud var fra Lier-området få timer etter at han skulle ta bussen til Kristiansand, hvor han hadde bodd og jobbet i ett år før forsvinningen.

— Stedet hvor avdøde ble funnet ligger litt utenfor søksområdet, nordøst for Drammen. Det var en sopplukker som fant avdøde i ulendt terreng i et skogs- og turområde, sier operasjonsleder Røsaker.

Politiet har hele tiden sagt at de ikke mistenker noe kriminelt har skjedd.