KRISTIANSAND: Hvert år er det imidlertid rundt 400 innkalte søkere som ikke møter opp på skoleopptaket. Blant annet for at færre skal droppe oppmøtet har Forsvaret opprettet en Facebook-side. Der skal de avlive myter og gi kandidatene riktig informasjon om opptaksprøvene.

– Mange søkere er pessimistiske på egne vegne. Gjennom å gi god informasjon skal vi sørge for at de tar den rette avgjørelsen på riktig grunnlag, forteller presseoffiser Fredrik Tandberg i Hæren.

Lav terskel

Siden har nå nesten 700 tilhengere. På siden legges det ut videoer, bilder og informasjon. Samtidig kan søkerne spørre om det de lurer på.

– Responsen til nå har vært veldig bra. Dette er en plattform som ungdommen kjenner godt til og terskelen for hva de kan spørre om er lav. Jeg tror det vil ha en effekt for de som benytter tilbudet, sier Tandberg.

Beholder noen myter

Han innrømmer likevel at ikke all usikkerhet skal fjernes før søkerne møter til opptaksprøver.

– Det skal være litt usikkerhet og noen myter om hva de må gjennom. Men de skal slippe å lure på alt det praktiske rundt opptaket. Da kan de stille opp og være hundre prosent fokusert på det de skal gjøre.

I år har 4500 ungdommer søkt utdanning i Forsvaret. Rundt 1600 innkalles til opptaksprøver. Dette foregår på Kjevik fra 25.juni.

Etter drøye to uker med tester skal de 700 best skikkede ungdommene få tilbud om utdanning.