IVELAND: Klokka halv ett fikk operasjonssentralen melding om en bursdagsfest som hadde gått ut av alle proporsjoner på Ivelandstaua ved Bakkemyra i Iveland. Patruljebilen fra lensmannskontoret i Vennesla bemannet med to polititjenestemenn ble sendt til stedet.

— Det var et arrangement med vakter og det ble beskrevet at festen tok helt av. Ved ankomst fikk de fort problemer. Vi hadde problemer med sambandsdekningen og var ikke helt informert, men skjønte jo at de hadde problemer. De fikk etter hvert backup av tre patruljer til, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Ble angrepet

Før bistanden kom til stedet ble tjenestemennene utsatt for angrep.

- To tjenestemenn ble påført slag mot hodet. Den ene politimannen fikk kutt i leppa og hevelser rundt øyet, altså en god gammeldags blåveis. Totalt ble tre personer pågrepet på stedet, sier Austad.

En mann ble pågrepet for overtredelse av straffelovens paragraf 350, ordensforstyrrelse på offentlig sted. To andre menn, på henholdsvis 18 og 19 år, ble pågrepet for overtredelse av straffelovens paragraf 127, vold mot offentlig tjenestemann.

Fvn.no var søndag formiddag på Ivelandstaua. Inne i hovedrommet er det meste rasert. Mange knuste øl-flasker ligger på gulvet, møbler er flyttet og det meste er svært rotete.

Til legevakta

Den ene politimannen måtte til legevakta for å få sydd leppa og sjekket øyet.

Alle tre ble pågrepet og er kjørt til arresten ved Kristiansand politistasjon. Ifølge Agderposten ble også ruta på en politibil knust.

Politiet avsluttet ikke oppdraget på Iveland før 03.45 i natt.

Politiadvokat Johan Martin Kile bekrefter til fvn.no klokka 13.30 at mennene skal avhøres før det avgjøres hva som skjer videre.

Har du tips eller bilder av hendelsen? Tips fvn.no på 38 11 33 80, tips@fvn.no eller som mms/sms til 03811.