FLEKKEFJORD: Den 47 år gamle mannen var på byen med datteren og svigersønnen (35) da de startet bråk inne på Brogrillen på brygga i Flekkefjord.

Ved 02.00-tiden natt til 28. mars i fjor hadde de tre søkt ly ved Brogrillen for å bunkre nattmat etter byturen.

Finger ut av ledd

Etter en kort samtale med en 43 år gammel gjest ved grillen, gikk svigerfar og svigersønn løs på vedkommende og slo ham flere ganger i hodet og kroppen.

43-åringen fikk flere ribbensbrudd og en finger ut av ledd.

Under basketaket forsøker 43-åringens kjæreste og hennes bror å gripe inn for å dempe gemyttene, men de blir dratt inn i slåsskampen.

Gir seg ikke

Flekkefjæringen går løs på kjæresten til 43-åringen og sparker henne to ganger i overkroppen mens hun ligger nede. Den 47 år gamle svigerfaern skaller også ned broren i ansiktet flere ganger, og han får skader på en fortann.

Slåssingen vedvarer til politiet blir varslet klokken 02.35. Etter at politiet forlot stedet for å kjøre de fornærmede hjem, fyllekjørte den 35 år gamle svigersønnen hjem igjen, med svigerfaren og kjæresten i bilen.

Politiet observerte kjøringen, og pågrep 35-åringen hjemme hos svigerfaren.

Avrusning

Både den 47 år gamle flekkefjæringen og svigersønnen hans er nå dømt i Lister tingrett til henholdsvis fem og fire måneders fengsel.

Begge to har fra september i fjor høst frem til dommen falt vært til behandling for rusavhengighet. 47-åringen ved Varna Evangeliesenter i Moss, og svigersønnen ved Veslelien behandlingsinstitusjon i Brumunddal.

På bakgrunn av at begge de domfelte befinner seg i en klar rehabiliteringssituasjon, har retten frafalt kravet om ubetinget fengselsdom, slik det vanligvis vil nedlegges påstand om ved vold av en slik karakter som de to er dømt for.

De må også avholde seg fra alkohol eller andre berusende og bedøvende midler fullstendig.