KRISTIANSAND: 25-åringen annonserte for det meste den nye Iphone 3G. Han opererte under 17 forskjellige navn da han annonserte telefoner, pc og hundevalper på finn.no. Både mannsnavn og kvinnenavn ble benyttet. I tillegg til de 27 mobilene, ble to valpekjøpere lurt. Også en PC ble «solgt».

Fremgangsmåten var enkel. Kjøperne ble bedt om å sette penger inn på konto, og varen skulle så leveres. Men varen kom aldri. De 30 bedrageriene førte til at 25-åringen fikk inn over 115.000 kroner på sin konto. Pengene er borte vekk.

Nå er mannen dømt til ti måneders fengsel. Tre måneder er gjort betinget med fire års prøvetid.

Den domfelte er tidligere dømt for lignende forhold i 2007, 2008 og 2009. Han har fått samfunnsstraff fire ganger. I de to siste dommene er fengselsstraffen utmålt både som betinget og ubetinget.

De fleste straffbare forholdene er gjort mens 25-åringen bodde i Kristiansand. Han fikk nylig dom i Aust-Agder tingrett. Rettens skriver i sin dom at bedrageriene representerer i sum en alvorlig sak. «Og sett i sammenheng med de tidligere likeartede forholdene kommer siktedes kriminalitet i en enda mer graverende lys». Retten bemerker også at noen av forbrytelsene er gjort i prøvetiden for en betinget dom.

Retten har lagt vekt på at domfelte har fått diagnosen posttraumatisk stress som følge av seksuelle overgrep i oppveksten. «Etter rettens syn er det grunn til å tro at problemene siktede i tiden etter ha slitt med, har gitt grobunn for den massive kriminalitet han i årenes løp har gjort seg skyldig i».

Retten har også merket seg at det kan være mulig for domfelte å sone på behandlingsinstitusjon.