SETESDAL: – Vi liker å være ute på veiene, og det er ikke vanskelig å få folk til å jobbe i utfartshelgene, sier fungerende distriktsleder for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Kjell Arne Fossheim, til Fædrelandsvennen.

Ni patruljer fra UP, forsterket med patruljer fra lokale lensmannskontor, følger derfor vinterferieturistene med argusøyne gjennom kikkerter og lasersikter denne helgen.

Kjente plasser

Der vinterferieturistene kjører for å komme til fritidsboligene sine, der har også utrykningspolitiet funnet sine strategiske plasser. Mange av disse er kjent fra tidligere år.

Grendi ved riksvei 9 mellom Byglandsfjord og Bygland er ett av disse stedene. Likevel går flere bilister i fella i denne 60-sonen likevel.

I dag møter bilistene UP først og fremst på riksvei 41 i Herefossområdet, fylkesvei 42 mellom Arendal og Evje, fylkesvei 455 i området Konsmo/Byremo og på riksvei 9 mellom Mosby og Bygland, opplyser Fossheim.

Forbikjøringer

I morgen vil UP fortsatt befinne seg i Arendals-området, og ved Flekkefjord og Farsund. Søndag er UP i områdene Lyngdal, Flekkefjord og Kvinesdal.

Fartskontrollene vil bli foretatt i alle sonene, både på strekninger med redusert hastighet og i 80-sonene. Politiet vil bruke både sivile og uniformerte biler.

– Vi vil slå ned på uforsvarlige og unødvendige forbikjøringer, sier Fossheim.

Med det mener han bilister som tråkler seg ut og inn av køen ved å kjøre forbi et par biler og så legge seg inn igjen. Slik kjøring skaper frustrasjon.

– Slik kjøring skaper bare frustrasjon og sinne for dem som må ligge bak i køen, sier han.

Gode kikkerter

Politiet vil også kontrollere bruk av sikkerhetsbelter og ulovlig bruk av mobiltelefon.

– Vi har noen gode kikkerter og ser enkelt inn i bilen, sier Fossheim, med adresse til dem som tror at politiet vil ha problemer med å se en liten, håndholdt mobiltelefon under kjøringen.

– Folk som skal på vinterferie må ta seg god tid. Ikke ta unødvendige sjanser. Det er bedre å komme én time for sent enn å ikke komme fram i det hele tatt, oppfordrer UP-sjefen.