BYKLE: Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre har gått sammen for å skape det den nye ordføreren, Jon Rolf Næss, kaller en ny kurs i Bykle.

Tor Hallvard Mosdøl fra Senterpartiet blir ny varaordfører.

8-5

Det er 13 representanter i Bykle kommunestyre. De tre samarbeidspartiene har til sammen 8 mandater, med Ap som største parti med fem representanter. Senterpartiet har to representanter og Venstre én.

Høyre i Bykle har fått fem stemmer og Fremskrittspartiet én.

Sp snudd

Tradisjonelt har Senterpartiet vært en trofast samarbeidspartner under de forskjellige konstellasjonene Kay Jeiskelid har vært ordfører. Denne gangen ville altså de nye og yngre representantene i Senterpartiet det annerledes. I tillegg til Tor Hallvard Mosdøl er det Ragnhild Bjåen som nå skal representere Senterpartiet.

Mer åpenhet

– Vi vil samarbeide der vi tror vi kan få gjennomført mest mulig av Senterpartiets politikk, sa varaordfører Mosdøl til Fædrelandsvennen forut for forhandlingene.

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet har foran valget etterlyst mer åpenhet i Bykle-politikken enn det de mener har vært praktisert under Jeiskelid-regimet.

Forutså dette

Kay Jeiskelid sier til fvn.no at han ikke er skuffet.

– Jeg så foran valget at dette kunne komme til å skje.

– Hvordan skal du takle opposisjonsrollen?

— Jeg vil følge nøye med på hvordan de vil styre. De har jo pekt på at de vil ha mer åpenhet og mer økonomiske innstramminger. Det skal bli interessant å se hvordan de vil gjøre det, sier Kay Jeiskelid.