KRISTIANSAND: — Forhandlingene har vært veldig greie og hyggelige. Det er klart det tidvis har vært noe misnøye, noe gi og ta, men alt i alt en god atmosfære, sier Kristiansands neste ordfører, Arvid Grundekjøn (H).

Klokken 1630 i ettermiddag skrev representanter fra Høyre, KrF, Frp, Venstre, Pensjonistpartiet og Demokratene under på en valgteknisk samarbeidsavtale. I bunnen for avtalen ligger en enighet om hvordan de fleste politiske hovedvervene skal fordeles.

Hørye, Krf og Frp får lederne i hovedutvalgene, mens de andre tre partiene blir representert i formannskap og underutvalg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FOTO: Kjartan Bjelland Foto: Kjartan Bjelland

— Tradisjonen tro har vi prøvd å ta hensyn til det største opposisjonspartiet når vi har fordelt verv. Derfor ønsker vi å tilby Arbeiderpartiet ledelsen av Havnestyret dersom partiet mener det har en kapabel leder i sine rekker. Det har vært tradisjon i Kristiansand å gi det største opposisjonspartiet verv slik at samarbeidsklimaet i bystyret blir bra, sier Jørgen Kristiansen.Vidar Kleppe ble ringt opp klokken 15 i ettermiddag med spørsmål om Demokratene kunne tenke seg å delta i det valgtekniske samarbeidet. Kleppe innfant seg straks i forhandlingslokalet på Hotell Norge. Kort tid senere ble han tilbudt vervet som leder av kommunens kontrollutvalg.

Nedenfor leser du resultatet av det valgtekniske samarbeidet mellom de seks partiene. Antall plasser i de forskjellige utvalgene står i parantes. Plassene som ikke allerede er fordelt, fordeles av opposisjonspartiene Ap, MDG, SV og Rødt.

Formannskapet (13 plasser): Høyre 3, KrF 3, Frp 1, Venstre 1 og Pensjonistpartiet 1. Kommunalutvalget (7 plasser): Høyre 2, KrF 2, Frp 1. Byutviklingsstyret ( 9 plasser): Leder: Grete Kvelland Skaara (KrF). I tillegg: Høyre 2, KrF 1, Frp 1 og Venstre 1. Oppvekststyret (9 plasser): Høyre får lederen, men navnet er ikke avklart. I tillegg: Høyre 2, KrF 1, Frp 1 og Venstre 1. Helse- og sosialstyret (9 plasser): Leder: Tor S. Utsogn (Frp). I tillegg: Høyre 2, KrF 2 og Frp 1. Kulturstyret (9 plasser): Leder: Randi Haukom (H). I tillegg: Høyre 2, Frp 2 og KrF 1. Havnestyret (5 plasser): Ledervervet tilbys Arbeiderpartiet. I tillegg: Høyre 1, KrF 1, Frp 1, Dem. 1. Det er sju plasser i havnestyret, men to av disse besettes ikke av politikere.

Kontrollutvalget (5 plasser): Leder: Vidar Kleppe (Dem). I tillegg: Høyre1, KrF 1 og Frp 1. I tillegg tilbys opposisjonen en plass i kontrollutvalget.

I tillegg er Arbeiderpartiet tilbudt vervet som styreleder i Kristiansand parkeringsselskap.