KRISTIANSAND: Hele 29 tilfeller av naskeri ble kvinnen tatt og senere tiltalt for. Hvitløkskutter, almanakk, barnesko, sko, regntøy, smykker, klær og øredobber er bare noe av det kvinnen ble tatt for å ha stjålet.

Men det var ikke bare tyveriene som gjorde kvinnen interessant for påtalemyndighetene.

Oppbevaring av narkotika ved flere anledninger, kjøring i bil med stjålne skilter, legemsfornærmelse etter å ha blitt tatt for butikktyveri, heleri av stjålet bil, kjøring i narkorus og vold mot politimann ble også tatt opp under rettssaken i Kristiansand tingrett.

Til slutt valgte politiet å be om at kvinnen ble satt i varetekt. Saken fikk derfor prioritet i rettsvesenet og ble nylig ført for retten. 32-åringen sa seg skyldig, bortsett fra to punkter, som hun kun delvis erkjente straffskyld for.

Aktor Folke Åmlid mente at kvinnen bør dømmes til syv måneders fengsel. Fire av månedene mente han imidlertid at burde gjøres betinget.

– Ikke minst av allmennpreventive hensyn skal det reageres strengt mot vinningskriminalitet med et slikt omfang som i denne saken. Tiltalte har begått ikke mindre enn 29 tilfeller av naskerier/tyverier fra butikker, og det har medført store ulemper for de fornærmede. Tiltalte har aldri solgt videre de gjenstandene hun tok, hun har tvert i mot levert tilbake en del av gjenstandene, men mesteparten har hun forsøkt å bytte i andre varer eller benyttet, skriver retten i dommen.

Straffen ble satt i henhold til aktors ønske. I og med at kvinnen har blitt holdt 71 dager i varetekt, så regnes den ubetingede delen av straffen som sonet. Dersom kvinnen ikke gjør ny kriminalitet i løpet av to år, så bortfaller den resterende straffen.

Kvinnen mister dessuten muligheten til å kjøre bil i 21 måneder og må betale et av sine offer 468 kroner i erstatning.