KRISTIANSAND: – Hele organisasjonen vil bli berørt av kutt, men prosjektgruppen har hatt som forutsetning for sitt arbeid om at beredskapen skal opprettholdes med et minimum i forhold til den risikostyring politiet alltid må drifte etter innen vakt og beredskap, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt, til fvn.no.

LES OGSÅ: Agder-politiet kan miste 42 ansatte

Det var i dagens papirutgave av Agderposten at det kom fram at politidistriktet risikerer å bli redusert fra 590 til 550 årsverk ved årsskiftet.

– Hvor planlegges kutt?

– Vi vil i styringsgruppen den 15. april drøfte forslag fra prosjektgruppen som har gjennomgått organisasjonen i forhold til ulike totale bemanningstall, sier Lindeberg, som ikke kan svare på hvor mye politi som fjernes fra gatene som følge av kutt.

Ingen vil få sparken i politidistriktet.

– Vi har ingen planer om oppsigelser, men en reduksjon vil måtte skje ved naturlig avgang og ved minimalt bruk av vikarer, sier Lindeberg.

Hvor mye Agder politidistrikt må spare i 2010 sammenlignet med inneværende år kan ingen så langt svare på. Likevel foreslås en mannskapsreduksjon på cirka 40 årsverk.

Ifølge politimesteren vil hele organisasjonen bli berørt av kutt, men Lindeberg presiserer at politidistriktet skal ha ansvarlig beredskap uavhengig av kuttene som kommer.

– Det vil som alltid være behov for prioriteringer, men i dette skal ikke politiets beredskap for å håndtere beredskapen rammes. Hvorvidt det blir færre operative politifolk må vi komme tilbake til etter at prosjektgruppens anbefalinger er drøftet internt i organisasjonen, sier politimester Lindeberg.