KRISTIANSAND: Joachim Jølle var en av dem som sto i kø, og han mener køen lett kunne vært unngått.

— Nå har jeg stått i kø i en halv time. Køen har nesten ikke bevegd seg siden da. Det er bare en sluse åpen, og jeg har snakket med noen av de ansatte som sier det er fordi Avinor ikke vil ha flere sluser åpne, sier han.

Da fvn.no kontaktet lufthavnsjef Thomas Langeland var han ikke kjent med saken, men han hadde lite tro på at det skulle være noe særlig kø på en fredag.

— Vi har en del reisende på formiddagen, men at det skal være lang kø på en fredags ettermiddag er uvanlig, sier Langeland.

Unormalt

Men etter å ha undersøkt saken nærmere bekrefter han at det var unormalt lang ventetid i sikkerhetskontrollen.

— Dette er et nytt fenomen og situasjonen er overraskende. Vi må analysere om trafikksituasjonen mandag, tirsdag og onsdag neste uke krever at vi åpner en sluse ekstra, sier lufthavnsjefen.

Beklager

For i utgangspunktet analyseres slusebehovet på månedlig basis. Da legger de inn bestilling til Avinor i forhold til antallet forventet reisende. Men det kan altså se ut som de hadde feil forventninger denne fredagen.

— Vi beklager dersom dette har medført problemer for de reisende. I utgangspunktet har vi en ønsket maksgrense på 12 minutters ventetid, sier Langeland.

Vil utvide

Lufthavnsjefen sier de opplever en stadig økning i antallet reisende. Nå vurderer de å utvide til tre sluser i stedet for de to de har i dag.

— Vi har hatt en fast økning de siste ni månedene. I mars økte vi med 5,7 prosent i forhold til samme måned i fjor. Vi vurderer å utvide, men det er også noen arealmessige utfordringer, sier han.

Hva synes du om sikkerhetskontrollen på Kjevik? Går det fort nok?