TENTE JULEGRANA: Frelsesarmeens barnekor sang, mens armeens korps spilte under julegrantenningen i går. Til slutt sørget ordfører Arvid Grundekjøn for at julegrana ble tent. Flere hundre mennesker møtte opp på Torvet i Kristiansand for å få med seg begivenheten. Foto: Lars Hoen

KRISTIANSAND: — Tidligere i dag så det ut som om treet ville brekke. Derfor måtte vi sikre det, sier Leif Jensen, en av de som er ansvarlig for lyset og pynten på julegrana i Markens.

Hadde julegrana i hagen

Treet vaier i den sterke vinden. Området rundt er sikret med plastbånd, for å holde publikum på sikker avstand. Øystein Konradsen fra Odderhei beundrer treet, som faktisk er hans eget.

— Denne julegrana har stått i vår hage. Treet var så stort at det skygget for terrassen, i tillegg tok grana det meste av næringen fra plenen vår. Men treet er jo flott, sier han.

Klokken er 17.00. Det er tid for å tenne grana. Frelsesarmeen barnekor synger "Deilig er jorden", før ordfører Arvid Grundekjøn tar en nedtelling; ti, ni åtte... Til jubel fra flere hundre fremmøtte, så blir det lys i det grønne treet - i år også.