LYNGDAL: — Vi anser dette som en tragisk ulykke. Sånn er trafikken, man vet lite om hva som venter en, sier Steinar Mydland, etterforskningsleder ved Lyngdal lensmannskontor, til fvn.no.

Siden dødsulykken på riksvei 43 ved Kvavik onsdag ettermiddag har de avhørt tre vitner i tillegg til sjåføren av lastebilen.

Skrånet ut i motsatt kjørefelt

— Sjåføren forklarer at han kjørte på en rett strekning og møtte en annen lastebil. Rett bak skrånet personbilen ganske krast ut og han klarte ikke å bremse i tide. Denne forklaringen blir bekreftet av uavhengige vitner, sier Mydland, som regner med at saken rimelig kjapt vil bli henlagt fra politiets side.

Det var ikke glatt i veibanen, men veien var noe våt. Det er ikke mistanke om at noen av de involverte har kjørt fortere enn fartsgrensa på 60. — Hendelsesforløpet synes klart: Avdødes bil kom over i motgående kjørefelt av en eller annen grunn som synes uforklarlig, og en frontkollisjon oppsto. Det er vel ikke tvil om at lastebilføreren uforskyldt er kommet opp i ulykken, sier Mydland.

OVERSIKT: Trafikkdøden på Agder

Ikke obduksjon

Irina Sycheva, opprinnelig fra Russland, var bosatt i Lyngdal. Hun hadde bodd i Lister i mange år og hadde noe familie på Sørlandet. Både disse og hennes familie i Russland er varslet om ulykken. Kvinnen ble først behandlet på ulykkesstedet, og ble senere sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulansehelikopter. Kort tid senere ble hun erklært død.

Hvorfor kvinnen kom over i motgående kjørefelt, får man trolig aldri svar på, ifølge Mydland.

— Det blir ikke obduksjon, sier han.

Nå venter politiet kun på rapporten fra de tekniske undersøkelsene på stedet.

— Men det er ikke grunn til å tro at det vil komme frem noe nytt der, sier Mydland.