KRISTIANSAND: — Vi ønsker å tydeliggjøre hvor alvorlig vi ser på dumping av katter. Vi håper at vi en gang skal kunne få noen dømt, sier leder i Dyrebeskyttelsen Kristiansand, Arnfrid Robstad.

Hun er svært fortvilet over den økende trenden på Sørlandet. Forrige uke skrev Fædrelandsvennen om tre katter som var etterlatt i en eske i Skippergata. På grunn av dette ble en dusør på 5000 kroner utlovet. I tiden etter har fire nye katter blitt etterlatt. Nå er dusør hevet til 20.000 kroner.

— Søndag morgen ble to små kattunger funnet ved Bjørketveit ved Iveland. De kom gående langs veikanten og inn i hagen til noen. Tirsdag ble et bur med to kattunger plassert på trappa utenfor huset til dyrebeskyttelsen i Kolsbergveien på Tinnheia. Hvis noen har tips som kan avsløre synderne, vil dusøren bli utlevert.

I mai var Robstad selv i retten, hvor hun vitnet mot ei kvinne, i forbindelse med manglende tilsyn av katten sin. Likevel har Robstad enda ikke opplevd at noen er blitt dømt for kattedumping. I følge dyrevelferdsloven kan kattedumping eller generell utsetting av dyr føre til bøter eller fengsel på inntil ett år. I grove tilfeller også inntil tre år.

— Jeg håper og tror at vi en dag skal stille noen for retten. Det ville blitt lagt merke til. Dessverre er de kattene vi får inn bare en brøkdel av det vi vet om. Når kattungene blir tatt fra moren så tidlig, kan det få store konsekvenser og slikt må straffes.

— Har dere penger til dette?

— Vi prøver å skrape sammen en del. Pengene blir tatt fra en egen tipskonto som folk har gitt penger til. Dette er en viktig sak, og verdien av et avslørende tips er verdt pengene, sier Robstad.

Har du tips? Ring dyrebeskyttelsen vakttelefon: 90755419