KRISTIANSAND/FLEKKEFJORD: — Jeg er veldig skuffet over vedtaket i fylkestinget. Vi kan vanskelig klare å finne de 17 millioner kronene som mangler på kommunens eget budsjett. Vi har ingen mulighet for å ta denne kostnaden alene. Over nyttår må vi diskutere hvordan vi skal håndtere dette, sier ordfører Jan Sigbjørnsen (H).

Tirsdag satt han på publikumsbenken og opplevde at hans egne partifeller og de øvrige, borgerlige partiene kuttet bevilgningen til det siste kulturhuset som skulle bli bygd i Vest-Agder. Flekkefjord kommune har søkt 47 millioner kroner i støtte fra fylkeskommunen, rådmann Tine Sundtoft innstilte på å bevilge 40 millioner, mens flertallet altså gikk for 30 millioner kroner.

Ordfører Sigbjørnsen reagerer sterkt på dette i og med at fylkeskommunene har deltatt i planleggingen av kulturhuset, som etter planen skulle romme kino, bibliotek, kulturskole, fritidsklubb og storsal.

— Det har vært mange forventninger i forkant til kulturhuset både gjennom den samarbeidsavtalen kommunen har med fylkeskommunen, men også fordi fylkeskommunen har sittet i prosjektet og kommet med innspill, og administrasjonen har funnet penger til det, sier Sigbjørnsen.

Han ser for seg tre mulige utfall av saken:

— Vi må se om det er mulig å finne de 17 millioner kronene som vi fortsatt mangler, vi kan forkaste prosjektet og se hva det kan være mulig å få opp på den avsatte tomta, og vi kan gå gjennom den bygningsmassen vi har og se hva vi kan bruke til hva, sier Sigbjørnsen.

Han forteller at det opprinnelig var tenkt en tredeling av kostnadene der fylket og staten (spillemidler) skulle ta 40 millioner kroner, private skulle bidra med 30 millioner og kommunen skulle ta resten av 149 millioner kroner som kulturhuset er beregnet til. Men kommunen har bare fått inn 10 millioner kroner fra private, og må ta resten av de 20 millionene selv. Og nå mistet kommunen ti millioner til.

— Dermed mangler vi 37 millioner kroner, og det blir nok for tøft for Flekkefjord kommune, sier ordfører Sigbjørnsen.