KRISTIANSAND: I løpet av natt til lørdag har tyver stjålet mellom 12 og 15 påhengsmotorer fra HK Motorservice ved Kongsgårdbukta i Kristiansand.

— De har stjålet alt fra små motorer til motorer på 150 hestekrefter. Sannsynligvis har motorene til sammen en verdi på over en million kroner, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— En hengelås på porten er klippet. Det er kuttet hull i hallen og tatt med cirka 15 motorer og noen gummibåter. Det er verdier for 700.000 - 1.000.000, sier daglig leder Jarle Knutsen i HK Motorservice, til fvn.no.

De stjålne båtmotorene er av merket Suzuki og Mercury.

Skar seg inn

Innbruddet ble oppdaget like før klokken 12 lørdag. Tyvene har ifølge politiet tatt seg inn på området ved å gå gjennom et gjerde. Deretter skar de seg gjennom veggen inn til et presenningslager, hvor påhengsmotorene var.

Lørdag ettermiddag har krimteknikere fra politiet foretatt åstedsundersøkelse på stedet.

— Vi har sikret oss tekniske spor, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva disse er, sier operasjonslederen.

— De har klippet en del i båtene og det er mye fotspor på stedet. Vi håper at de har gode spor å gå etter, sier Knutsen. Etter å ha forlatt stedet skal de selv ha låst porten, slik at innbruddet ikke skulle bli oppdaget så tidlig.

Etterlyser tips

Ifølge politiet bærer innbruddet preg av at profesjonelle tyver har vært på ferde.

— Vi mistenker at mobile vinningskriminelle har gjennomført innbruddet, sier Osaland, som er interessert i tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe i området natt til lørdag.

— Hvis noen har opplysninger om det som har skjedd, er vi interessert i å komme i kontakt med dem, sier han.

Knutsen i HK Motorservice opplyser at alle de store båtmotorene var Securmark-merket.