I Rosenborg har man lenge konstatert at gullet kommer til å havne i Molde. Men man skulle tro at muligheten for å ødelegge erkerivalenes gullfest ville være en stor motivasjonsfaktor før hjemmeoppgjøret mot Brann. Slik så det imidlertid ikke ut da Brann ledet 3-0 etter 18 minutter. Og verre skulle det bli for hjemmelaget.Først slapp RBK-keeper Daniel Örlund et skudd fra høyreback Birkir Sævarsson under seg og i mål, før Kim Ojo sikkert omsatte et straffespark til mål etter at Bjørnar Holmvik ble felt av Mikael Lustig. 3-0 kom da Rodolph Austin hamret et frispark fra 30 meter forbi muren og i hjørnet, men som på den første scoringen virket ikke skuddet umulig å ta for Örlund.

Rosenborg skulle få reduseringen som tente håpet bare tre minutter senere i det Lustig scoret etter et lurt frisparktrekk. 1-3 sto seg til pause, etter en meget hendelsesrik omgang.

Brann hadde imidlertid ingen planer om å la trønderne slippe tettere innpå, og med tre mål i løpet av det første kvarteret i annenomgang var kampen definitivt avgjort. Ojo, Sævarsson og Erik Mjelde fikk nettsus i tur og orden, og da hjalp det lite for RBK at Mushaga Bakenga og Rade Prica reduserte på slutten.

Søndagens storseier ble en meget god generalprøve før cupfinalen for bergenserne, som samtidig sørget for å utløse gulljubel i Molde. For RBK betyr det at man nå får en langt tøffere vei til sølvmedaljene. (©NTB)