FLEKKEFJORD: — En mann fra byen kom inn på mitt kontor og oppførte seg svært truende. Han var høyrøstet og truende mens han slo løs med knytteneven i kontorpulten. En av mine kolleger overhørte samtalen og kontaktet politiet. De kom like etter og bortviste ham, sier Kristen Munksgaard til fvn.no.

Det var klokken 11.45 at politiet ble oppringt av redaksjonssjefen i lokalavisen for kommunene vest i Agder. Ifølge journalisten skulle en mann oppføre seg svært truende, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland.

Hodeknusing

Like før mannen kom inn redaksjonslokalet møtte han på avisens annonsesjef utenfor.

— Han sa til annonsesjefen at han skulle knuse hodet på redaktøren. Direkte til meg sa han at han ikke skulle legge hånd på meg, men at han visste hvem som skulle gjøre det, sier Munksgaard.

Lokalavisredaktøren har allerede anmeldt episoden til politiet.

— Jeg har anmeldt saken av prinsipp. Personer som truer meg eller noen av mine kolleger skal vite at de automatisk blir politianmeldt, sier Munksgaard.

Aldri opplevd maken

Den erfarne pressemannen har arbeidet som journalist og redaktør i 28 år: Munksgaard har aldri opplevd maken.

— Det er ikke behagelig å bli truet på livet, men jeg mister ikke nattesøvnen av dette. Som lokalavisredaktør opplever man ofte sinne blant lesere, men jeg har aldri blitt drapstruet før, sier Munksgaard.

Munksgaard sier årsaken til opptrednen trolig skyldes at avisen omtalte en arrestasjon med påfølgende varetektsfengsling av 54-åringen tilbake i mai 2010. — Han krevde den gangen å få opplyst hvem som hadde gitt oss informasjon, noe han selvfølgelig ikke fikk. Det er helt greit at folk ikke liker ting Agder skriver, men det går en grense i det øyeblikket vi blir drapstruet, sier Munksgaard.