KRISTIANSAND: Lørdag 4. juni i år ble ekskjæresten slått og mishandlet i sin egen leilighet. Hun ble slått i ansiktet og på kroppen både med flat og knyttet hånd. En frossen kjøttdeig og et vått håndkle ble også brukt under voldsutøvelsen. Kvinnen ble også spylt med kaldt vann.

I flere timer ble hun holdt innesperret på badet. Kvinnen fikk sprukket trommehinne, betydelige hevelser og bloduttredelser i ansiktet og på kroppen. Mannen var også tiltalt for å ha dratt henne i håret under mishandlingen. Et annet voldstilfelle 5. mai var også omfattet av tiltalen.

Kristiansand tingrett har dømt 29-åringen for alle de forhold han var tiltalt for.

Den tiltalte har bagatellisert forholdet både i sine politiforklaringer og i retten.

«Tiltaltes forklaring om hendelsesforløpet fremstår for retten som lite troverdig, og bærer preg av å være en kalkulert skylderkjennelse tilpasset fornærmedes skader. Retten viser for det første til at tiltalte har endret historien sin underveis», heter det i domspremissene. Det bemerkes at forklaringen er lite detaljert, og hans forklaring stemmer ikke med skadeomfanget den fornærmede hadde.

I forbindelse med straffeutmålingen har retten lagt vekt på at den tiltalte er domfelt tre ganger tidligere, blant annet for legemsbeskadigelse. Han er videre bøtelagt seks ganger, i hovedsak for narkotika.

Retten minner om at voldsutøvelsen hadde et klart større skadepotensial enn det som faktisk ble tilfelle. Samtidig har domstolen lagt vekt på den usikkerhet og psykiske belastning det har vært for fornærmede at hun ble utsatt for vold i eget hjem, og bodde hjemmefra i fire måneder på grunn av belastningen.

I tillegg til fengselsstraffen er 29-åringen dømt til å betale sin ekskjæreste 60.000 kroner i oppreisningserstatning.