GRIMSTAD: 2.august i fjor kom den 65-årige bilisten kjørende på Fevikveien i Grimstad. Plutselig svingte han bilen opp på fortauet og kjørte på en 15 år gammel gutt som kom rullende på et rullebrett.

Bilen traff gutten med så stor kraft at frontruten på bilen knuste. Gutten fløy opp i luften og landet flere meter unna i grøftekanten. Som følge av påkjørselen pådro fornærmede seg alvorlige skader.

Knust ansikt

Slik beskriver Aust-Agder tingrett de betydelige skadene gutten pådro seg:

«Blant annet fikk han flere brudd i ansiktsskjelettet, herunder åpent brudd i underkjeven med løs tann i bruddspalten, brudd i venstre kjeveledd og svært mange brudd i mellomansiktet. Hele underansiktet ble trykket noe inn og rotert mot høyre og to fortenner ble slått inn mot ganen. Fornærmede fikk også skade i høyre kne.»

Den domfelte mannen har ikke kunnet forklare hvorfor han havnet opp på fortauet. Han har imidlertid fortalt at han hadde observert flere trafikk-kontroller på Fevikveien tidligere og at han derfor var svært oppmerksom på bilens speedometer.

Statens vegvesen kontrollerte bilen etter hendelsen, men kunne ikke finne noen tekniske feil.

21 dager

Retten konkluderte med at føreren hadde utvist en klar mangel oppmerksomhet på kjøringen.

Mannen ble derfor dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, i tråd med påtalemyndighetens forslag. Han mister også førerretten i halvannet år og må betale 60000 kroner i oppreisning til den påkjørte gutten.

15-åringen er fremdeles ikke fullstendig restituert, men er tilbake på skolen og har det etter forholdene bra.