LYNGDAL: – Jo da, kombinasjonen er sikkert uvanlig, ler 65-åringen som i en årrekke har vært lærer ved den nå nedlagte Kvås Folkehøyskole. Senest for et par uker siden kjørte han ned stupbratte fjellsider i Østerrike, og han holder visstnok samme fart som kjørere på hans barnebarns alder.

– Jeg har fungert som skiinstruktør en rekke steder, senest på Hovden etter at jeg ble pensjonist. For meg er det uaktuelt å følge jevnaldrende til Mallorca eller Spania. Der er det for lite snø, humrer Sunnset.

Om han ikke raser ned bakkene ulike steder, er han opptatt av å holde i trådene i Samemisjonen lengst nord i landet. Med en oppvekst i Karasjok, hvor far hans var lærer på Samenes folkehøyskole, kjenner han misjonen godt fra innsiden.

– Misjonen begynte i 1888 med bakgrunn i dårlige boforhold og sosial nød. Nå har de et velferdssamfunn på lik linje med vårt, men vi driver aktivt hjelpearbeid på Kola, forklarer Sunnset som har sagt seg villig til å ta tre nye år i ledervervet for misjonen.

– Men når det gjelder skikjøring, så sitter som oftest begrensningen mellom ørene, fortsetter han. Sunnset mener det handler om livskvalitet, og at pensjonister så absolutt bør satse mer på ski.

– Jeg anbefaler ikke folk å begynne med snowboard når de er pensjonister, for fallhøyden er svært så høy. Det blir nemlig mye knall og fall i begynnelsen. Men andre slags ski er det jo bare å suse av gårde på, mener den tøffe og spreke pensjonisten.