Etter to overraskende uavgjortresultater mot Real Sociedad og Valencia, er Barcelona tilbake på vinnersporet. Det ble ingen ny målfest mot Gijón, men 1-0 var nok til at de topper serien på målforskjell foran Levante.Det tok 11 minutter før Barca kom foran i søndagens kamp. Et skudd fra Xavi traff stolpen og spratt ut igjen i feltet, hvor Adriano ventet og smalt ballen i mål. Resten av kampen hadde gjestene god kontroll, men de slet med å skape sjanser mot et velorganisert Sporting-lag.

Flere mål ble det i kjent stil da Real Madrid gjestet Barcelonas byrival Espanyol. Gonzalo Higuaín fikk sjansen fra start i Karim Benzemas skadefravær og takket for tilliten ved å score hattrick i 4-0-seieren.

Higuaín åpnet målshowet for hovedstadslaget etter 17 minutter, men det var først den siste halvtimen det løsnet for gjestene. Etter 66 minutter doblet argentineren ledelsen, før innbytter José Callejón økte til 3-0, mens Higuaín rundet av til firemålsseier like før slutt.

Seier ble det også for overraskelseslaget Levante med 1-0 over et annet overraskelseslag, nemlig Real Betis. Juanlus scoring etter 33 minutter sørget for at ubeseirede Levante klatret opp på 14 poeng, mens Betis måtte tåle sesongens andre tap og er nummer sju i serien. (©NTB)