GRIMSTAD: Flammene stod opp fra administrasjonsbygget til Ugland industrier på Bergemoen da brannvesenet kom fram like før midnatt. Brannen førte til store materielle skader i den ene kontorfløyen.

— Den ene fløyen har fått tildels omfattende skader. Taket er sterkt rasert, og det er en del vann-, brann- og røykskader nedover i etasjene, forteller Ole Jørn Horntvedt, salgs- og markedssjef i Ugland industrier, til fvn.no.

Automatisk alarm

Ingen personer var i lokalet da brannen startet. Den ble oppdaget da en automatisk brannalarm ble utløst.

— Da brannvesenet var på vei, oppdaget også noen på kveldsskiftet i produksjonshallen at det brant. Brannvesenet kom like etter at de hadde ringt. Det var rask og effektiv reaksjon av brannvesenet, sier Horntvedt.

Første melding om brannen kom inn klokken 23.35. Etter halvannen time hadde brannmannskapet kontroll over flammene, og startet etterslukking og restverdisikring.

Uklar årsak

Verken Horntvedt eller politiet har foreløpig noen formening om hvordan brannen startet.

— Krimteknikere skal undersøke åstedet onsdag. Derfor vet vi foreløpig ikke noe om årsaken, sier politibetjent Øyvind Haugnes ved Grimstad politistasjon.

Til tross for skadene i kontorfløyen, pågår produksjonen ved bedriften for fullt tirsdag.

- Oppgitt

— Ansatte er oppgitt, men vi føler oss heldige tross alt. Ingen av kontorplassene er utbrent. Serverne og telefonen er oppe og går, og vi benytter alternative kontorer i fabrikasjonslokalene. Vi tar i bruk det vi har av ledig plass, sier Horntvedt.

Bedriften skal i løpet av tirsdag ordne midlertidige kontorlokaler som skal brukes til de får utbedret kontorfløyen.

— Om det betyr at vi må rive bygningen eller om vi rehabiliterer den, har jeg ikke oversikt over, sier salgs- og markedssjefen.