KRISTIANSAND: Da supportergjengen fra Gjøvik og Hadeland kom hjem til hotellet Comfort Skagerak i natt, fant de supporterbussen Engaxpressen ramponert. Tre av rutene var knust, inkludert frontruta.

Dermed er det neppe mulig å kjøre bussen tilbake til Østlandet.

— Stemningen var ikke noe særlig da vi oppdaget dette, sier Arve Henrikhaugen, en av medeierne på bussen.

Vennegjeng

Start spiller mot Vålerenga i seriekamp i kveld. Vennegjengen fra Gjøvik og Hadeland er en del av Vålerengas supportergjeng, mens selve bussen er i privat eie. De reiser rundt på kamper i hele Norge og ute i Europa.

— Men det er heldigvis ekstremt sjeldent at vi opplevere noe sånt, sier Henrikhaugen som i formiddag jobbet med å sikre at vennene kom seg hjem på andre måter.

Politiet ble varslet om ruteknusingen kl 03.01 i natt. Også en rute på hotellet i Henrik Wergelands gate ble knust.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DYRT: Jøran Ødegårdstuen regner med det vil koste rundt 100.000 kroner å fikse skadene på bussen. FOTO: KJETIL REITE

Utskudd

Det er ikke første gang Vålerengas supportere får problemer når de er i Kristiansand på bortekamp. I 2007 løsnet noen flere hjulbolter på supporterklubben Klanens buss da de skulle kjøre tilbake til Oslo etter en seriekamp mot Start.

Men vennegjengen bak Engaxpressen tror ikke det er frustrasjon i Starts supportergjeng Menigheden som har utløst raseriet mot bussen.

— Nei, nei, på ingen måte. Vi klandrer selvfølgelig ikke Menigheden for dette. Det er utskuddene som er problemet og som ødelegger. Slik er det i alle supporterkretser, sier Henrikhaugen.

Henrikhaugen regner med at det vil koste rundt 100.000 kroner å fikse skadene, men mesteparten av dette vil forsikringen dekke.

Får fly hjem

I løpet av formiddagen ble det klart at supporterne får fly sammen med Vålerengaspillerne tilbake til Oslo etter kveldens kamp.