ARENDAL: Det er en økning i arbeidsledigheten i Aust-Agder fra 3,0 prosent i juni til 3,2 i juli. Sammenliknet med juli i fjor er det en nedgang fra 3,6 til 3,2 prosent, opplyser Nav i en pressemelding.

— Aktiviteten i bygg og anlegg og innen industri er gledelig stabil og vi forventer en ytterligere bedring siste halvdel av 2011, opplyser Nav-direktør i Aust-Agder, Hilde Høynes.

Arbeidsledigheten i landet økte fra 2,5 prosent i juni til 2,8 prosent i juli.

Nav skriver at ledigheten er stabil blant kvinner i Aust-Agder.

Nedgangen viser seg blant menn, som Nav begrunner med økt aktivitet i bygg, anlegg og industri, hvor majoriteten av de sysselsatte er menn.

Høyest i øst

Sammenliknet med fjoråret har Vegårshei, Birkenes og Bykle kommuner en svak økning i ledigheten, mens de øvrige kommunene i fylket opplever nedgang, opplyser Nav i pressemeldingen.

Risør har med 3,8 prosent høyest ledighet i fylket, tett etterfulgt av Evje og Hornnes og Arendal kommuner med 3,7 prosent.

I Valle er 1,0 prosent av arbeidsstyrken ledige og kommunen har dermed fylkets laveste ledighet, skriver Nav.

Landsbasis

Svak økning i ledigheten

I Norge er altså nå 2,8 prosent av arbeidsstyrken helt uten arbeid.

72 600 personer var registrert som helt ledige hos Nav ved utgangen måneden, 5600 færre enn i juli i fjor.

– Veksten i ledigheten skyldes at flere nye arbeidssøkere melder seg til Nav. Men samtidig har etterspørselen etter arbeidskraft holdt seg stabil denne måneden, sier Hans Kure, fungerende direktør for analyse i Nav.

Ingeniører og ikt-personell

Arbeidsdirektoratet skriver i en pressemelding at ledigheten er lavest blant ingeniører og ikt-personell. 21 prosent lavere enn for ett år siden.

Denne yrkesgruppen har nå, sammen med ledere, den laveste ledigheten, med 1,2 prosent av arbeidsstyrken.

Det har også vært en betydelig nedgang i ledigheten blant bygge- og anleggsarbeidere, med 19 prosent, og blant industriarbeidere, med 17 prosent. Ledigheten blant disse yrkesgruppene er likevel fortsatt høyere enn gjennomsnittet, med henholdsvis 3,7 og 3,9 prosent, skriver direktoratet i pressemeldingen.

Barne- og ungdomsarbeidere

Ledigehten er høyest blant barne- og ungdomsarbediere. 4,5 prosent av arbeidsstyrken står helt uten arbeid, en økningpå 11 prosent.

Ledigheten i juli fortsatte å stige blant yrkesgrupper med tilknytting til offentlig sektor.

Bygge- og anleggsarbeidere

Direktoratet skriver at det i juli ble utlyst 34 prosent flere ledige stillinger innen bygg og anlegg enn i juli i fjor. Det var også økt etterspørsel innen ingeniør- og ikt-fag, med 28 prosent flere stillingsutlysninger, og innen helse, pleie og omsorg, med 8 prosent flere utlyste stillinger.

Færrest ledige i Rogaland

Det siste året har antallet ledige falt i nesten alle fylker, bortsett fra Oppland, Nordland og Telemark, hvor ledigheten har økt svakt. Nedgangen i ledigheten er størst i Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane og Oslo.

Lavest ledighet i juli ble registrert i Rogaland, med 2,0 prosent, fulgt av Sogn og Fjordane, med 2,1 prosent. Ledigheten er høyest i Østfold, Oslo og Telemark, alle med 3,5 prosent.