Hvorfor støtter du Hans Fredrik Grøvan?

— Jeg ønsker en kandidat som er samlende og inkluderende. Hans Fredrik Grøvan er en dyktig debattant, og i mine øyne et statsrådsemne. Han er folkelig og har resultater å vise til. Jeg kan nevne i Agder Energi, der han nesten egenhendig klarte å beholde AE på lokale hender. Når denne muligheten nå byr seg, mener jeg vi ikke har råd til å takke nei til hans kandidatur.

Hva er Grøvans sterke sider?

— Det er det jeg nevnte ovenfor.

Er det enkeltsaker som er helt avgjørende for deg?

— Nei, dette er en totalpakke. Vi er heldige og har to dyktige politikere, og da må vi velge den beste til å fronte KrF. Det mener jeg er Grøvan. Han vil samle partiet på en god måte.

Hvilke politiske saker skiller de to kandidatene?

— Nei, dette går ikke på ren politikk. Per i dag er jeg 2. vara til Stortinget. Jeg var ungdomskandidaten under forrige valgkamp. Da kom jeg tett inn på begge to, jobbet tett sammen med dem på bedriftsmøter og valgkamparrangementer. Mitt inntrykk er blant annet basert på dette, vi står med to kandidater, og jeg har landet på Grøvans kandidatur.

Hva får Sørlandet på Stortinget hvis din kandidat blir valgt?

— Grøvan har et stort nettverk på Sørlandet, i tillegg til et nasjonalt nettverk. Han vil kunne fremme Sørlandets saker på en god måte. Han har god kontakt med næringslivet på Sørlandet. Grøvan er opptatt at vi skal ha noe å leve av – og noe å leve for.

Hvilken av kandidatene er sterkest på kjerneverdien i KrF, som er viktige på Sørlandet?

— Jeg mener Grøvan er den som kan samle partiet best. Det handler ikke om Dagrun eller Hans Fredrik, men nå må vi gjøre endringer, prøve noe nytt. Dagrun er en del av dagens ledelse i partiet. Hun er bra på mange måter, men resultatene går ikke den rette veien, oppslutningen er dalende. Hans Fredrik fronter partiet hakket bedre.

Hvordan tror du det går på nominasjonsmøtet i kveld?

— Det virker å være tett og jevnt, men Grøvan går av med seieren. I antall stemmer leder vel Grøvan sånn cirka med 60 prosent, og det tror jeg blir sluttresultatet også.