VENNESLA: Det var mannens mor som ringte politiet og varslet om hendelsen.

Inne i skogen

— Hun fortalte at hun hadde fått en telefon fra sønnen som fortalte at han var langt inne i skogen, og at han var i dårlig forfatning. Mannen skal ha uttalt at han var redd for å dø, opplyser operasjonsleder Frank Solås til fvn.no.

Politiet har i natt trålt alle veier i området i håp om å finne mannen. Han skal ha kjørt en blå moped, men heller ikke denne har politiet funnet.

Morens savnetmelding kom inn til politiet klokken 20.49 onsdag kveld. Siste telefonsamtale fra mannen ble koblet opp ikke lenge etter. Etter det har det ikke kommet livstegn fra mannen i begynnelsen av 30-årene.

Røde Kors satt inn i søk

— Når mannen har ringt de siste samtalene, har signalene blitt koblet opp via en mobilsender i området Vikeland. Vi har brukt dekningskart for mobilmasten som grunnlag når vi har foretatt søk i området, sier Solås.

Like etter klokken 06.30 onsdag morgen ble også et lokalt Røde Kors-team satt inn i søket etter mannen.

— Det er 10-12 mannskaper som vil gjennomsøke skogsområder i det aktuelle terrenget. De vil gå til fots. I tillegg benyttes det noen firehjulinger for å ta seg fram, sier Solås.

Fortsetter søket

Politiet bruker ressurser ved Vennesla og Iveland lensmannskontor for å gjennomgå etteretning i et forsøk på å finne mannen. Samtidig søker Røde Kors videre.

— Vi har en patrulje som jobber med etterretning opp mot omgangskrets, sier operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt.

Andersen sier at politiet ikke kan være sikre på at mannen faktisk befinner seg i skogen.

- Fullt trøkk

— Status er at vi har holdt på med søk siden klokken 06 i dag tidlig, og fortsetter med samme styrke utover ettermiddagen og kvelden, opplyser aksjonsleder Yngvi Eggertsson i Røde Kors.

Eggertsson forteller at det er totalt 11 Røde Kors-mannskaper ute i terrenget. Det blir benyttet tre firehjulinger i søket.

— Det er et typisk søkområde med noe kupert terreng, og en del bebyggelse, sier han.

Det søkes fortsatt i området hvor mobilmasten har dekning.

— Vi jobber fortsatt ut fra den hypotesen politiet har at han kan oppholde seg i dette området, sier Eggertsson til fvn.no.

Politiet ønsker tips i saken, og kan kontaktes på 02800.