MENIGHETSHUSET: Menighetshuset i Øvrebyen eies av kommunen, både bygg og tomt. Denne ville menighetsrådet selge for å bruke inntektene til Kirkens Hus. Foto: Jarle R. Martinsen
SPEIDERHUSET: Speiderhuset på Sanden ligger på en kommunal festetomt, en tomt som nå er verdsatt til 2,5 millioner kroner. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Det ser jeg ingen betenkeligheter med, sier kirkeverge ved kirkekontoret i Mandal Øystein Ramstad.

På andre siden av Mandal kirke ønsker menighetsrådet og Mandal kirkelige fellesråd å etablere det nye senteret der tanken er at all kirkelig aktivitet i byen skal samles. Kostnadsrammen er beregnet til rundt 30 millioner kroner.

OPTIMIST: Kirkeverge Øystein Ramstad håper nå at planene om Kirkens Hus går gjennom hos politikerne. Foto: Jarle R. Martinsen

For å få dette til, er en vesentlig faktor at menigheten for det første får tomten senteret skal være på gratis. Dessuten skal all aktivitet i menighetshuset i Øvrebyen flyttes til senteret, og menigheten ønsker å selge bygget menighetshuset er i nå sammen med tomten.Dette er i dag en kommunal eiendom.

Festet tomt

Til slutt ønsker de også å selge speiderhuset på Sanden. Huset eies i dag av speiderbevegelsen, men bygget står på festet kommunal tomt. Gevinsten av et tomtesalg her skal også gå til Kirkens Hus.

Da saken var oppe i driftsstyret i september kom det heftige protester fra politikerne, særlig fordi rådmannen ikke har verdifastsatt hva det er kommunen gir vekk.Det har han nå gjort. Menighetshuset er satt til 2,6 millioner kroner, mens festetomten Speiderhuset står på er verdisatt til 2,5 millioner kroner.

Vil ha tilbake

I saksutredningen til neste driftsstyre heter det at dersom Kirkens Hus en gang i framtiden blir benyttet til et annet formål enn nå tenkt, skal kommunen ha tilbake verdien kommunen nå gir fra seg, nemlig 5,1 millioner kroner.

– Jeg håper dette går gjennom hos politikerne. I så fall vil vi gå i gang med planleggingen og ikke minst å skaffe til veie det dette vil koste, sier Ramstad.