GRIMSTAD: — Vi har ennå ikke avhørt fornærmede. Det er sentralt at vi får gjort om ikke lenge, sier politistasjonssjef i Grimstad, Terje Gundersen. Moren til den 35 år gamle kvinnen som har innrømmet å ha stukket i hjel sin far, ligger hardt skadd på sykehuset etter at hun også fikk stikkskader fra datterens kniv. Den 76 år gamle kvinnen har ennå ikke vært i stand til å forklare seg.

På sykehuset

— Hun har hatt nok med å komme seg gjennom den første fasen, og vi har derfor ikke avhørt henne. Jeg vet ikke hvordan hennes tilstand er, derfor vet jeg heller ikke når vi kan avhøre henne, sier Gundersen.

En 35 år gammel kvinne sitter nå varetektsfengslet etter at hun onsdag kveld oppsøkte sine foreldres hus i Østerhus i Grimstad, der skal hun ha stukket sin 76 år gamle far i hjel og ifølge siktelsen utført drapsforsøk på sin mor. Den 75 år gamle moren klarte å rømme til en nabo, og fikk varslet politiet. Hun var hardt skadd, og ble fraktet til sykehuset i Arendal. Der ble hun operert, og tilstanden har vært stabil.

Den siktede kvinnen ble fredag varetektsfengslet for fire uker, med brev- og besøkskontroll. Hun er siktet for forsettelig drap og drapsforsøk. Politiet vurderer å utvide siktelsen til å gjelde overlagt drap. Kvinnen kjøpte en kniv samme dag som hun skal ha brukt under drapet. Under etterforskningen har det også dukket opp et brev eller et notat på en datamaskin som politiet vurderer å se i sammenheng med drapet.

— Det virker som brevet eller notatet kan være interessant, sier politistasjonssjef Gundersen.

Mange opplysninger

Etterforskningsledelsen sier at de ikke har avhørt siktede etter fengslingsmøtet. Det vil de sannsynligvis gjøre helt i begynnelsen av neste uke.

— Vi har fått inn mange tips, innspill og opplysninger. Det er store mengder, og vi er nødt til å sette alt dette sammen og se hva som er interessant for saken. Helgen går til slik kvalitetskontroll. Fra mandag bør vi ha mer fremdrift i saken, sier Gundersen.

Den 35 år gamle kvinnen skal ha oppgitt motiv for drapet på sin far og drapsforsøket på sin mor, men verken politi eller advokat vil si hva det er.