VENNESLA: Lindhus eies av venndølen Inge Paulsen og kristiansanderen Agnar Espegren. Espegren var i sin tid leder av Notar eiendomsmegling i Kristiansand.

— Det er utrolig gøy at vi får dette til. Nå skal bli langt flere arbeidsplasser på Hunsøya enn de 150 som var der da konkursen på Hunsfos var et faktum. Det er vårt mål, sier Helge Ulstein til Fædrelandsvennen, og lover fullt fokus på produksjonsbedrifter.

Industri og håndverk

— Hunsøya skal bli et levende senter for industri og håndverk. Endelig kan vi si velkommen til nye bedrifter i Vennesla. Nå får vi plass til å skape arbeidsplasser som produserer noe, sier Ulstein - og vet det han sier er som lovsang i ørene på venndølene.

Mange i Vennesla fryktet at Hunsfos-konkursen ville medføre at øya ble helt spist opp til boliger og forretninger.

SOLGT: Konkursboet etter Hunsfos fabrikker ble solgt i går. Fem venndøler skal satse stort på å omdanne den 125 år gamle fabrikkeiendommen til et moderne næringsområde for industri og håndverksbedrifter.

De fem eierne stiftet mandag selskapet Hunsfos Næringspark AS. De skal eie 20 prosent hver. Avtalen med boet etter papirfabrikken ble undertegnet i går. Forhandlingene skal ha pågått i to måneder i dypeste hemmelighet.Det er fem velkjente bedriftseiere fra Vennesla som har kjøpt hele boet etter Hunsfos Fabrikker. Hele fabrikkområdet er på cirka 100 dekar, med en rekke bygg. Noen av fabrikkbygningene er ganske moderne, flere av dem er heller for utrangerte å regne.

Helge Ulstein er eier og driver av et av Venneslas eldste og største blikkenslagerfirmaer.

Terje Mangseth er eier av tradisjonsrike Br. Mangseth mekaniske verksted.

Trygve Aas er grunnlegger og eier av murerfirmaet Brick.

Tore Gustav Drivenes er Umbro-gründer og eiendomsutvikler. Han eier allerede den andre halvparten av Hunsøya. Den skal bygges ut med boliger og butikker.

Skal investere

Espegren er valgt som talsperson, og han sier dette.

— Vi hadde håpet å få ro noen dager til før nyheten ble kjent, men, men. Vi har spennende planer om å utvikle en næringspark som skaper rom for nye industri- og produksjonsbedrifter i Vennesla. Det skal bli en næringspark bedrifter ønsker å flytte til.

Han nekter å oppgi kjøpesummen, men sier det kreves store investeringer og mye jobb framover - før næringsparken kan bli realitet.

— Vi regner med å overta eiendommen i mars. Det har vært svært hektisk de siste dagene, sier Espegren.

— De fem eierne er spennende fordi vi har ulik kompetanse og en rekke ulike ideer, sier han.