Både Torger Reve og Bjørn Fjellstad, henholdsvis styreleder og daglig leder i Sørlandets kompetansefond, er positive til å se nærmere på sammenslåingsforslaget.

– Rent forvaltningsmessig kan dette være en gunstig løsning. Man ville fått en langt større kapitalbase, og stiftelsene deler allerede kontorer og ansatte. Dessuten er det ikke noe poeng i å ha en stiftelse som ligger i møllposen. Skal Cultiva være en livskraftig stiftelse, må de ha disponibel kapital, sier Reve, som samtidig påpeker flere utfordringer.

– Får man en felles stiftelse, må man lage nye vedtekter, nye styringsorganer og ny strategi. Det er ingen enkel sak å endre vedtektene innenfor de rammene som stiftelsesloven gir. Cultiva og kompetansefondet har ulike formål, og de kan man ikke endre på sånn uten videre. Stiftelser er evigvarende og kan kun nedlegges dersom formålene er oppnådd eller pengene brukt opp, sier han.

Bjørn Fjellstad sier de i første omgang vil avvente for å se hva som blir utfallet av tirsdagens Cultiva-møte.

– Jeg må jo innrømme at jeg har tenkt tanken på å slå sammen fondene i mitt stille sinn i de 10 årene jeg har vært her. Hvis dette er noe Cultiva går inn for, vil jeg anbefale mitt styre å se nærmere på saken, sier Fjellstad, som går av i stillingen som daglig leder i kompetansefondet 1. februar neste år.