Et kvarter før rettsmøtet startet møtte 21-åringen som forsvarer, advokat Jarle Rudi. Da ble politifolkene postert ved utgangene fra rettslokalet for å hindre at mannen på nytt rømte. Advokat Rudi spurte før rettsmøtet startet om hans klient måtte sitte med håndjernene på ryggen under selve rettsmøtet, og politifolkene som var i rettslokalet ga beskjed om at håndjernene skulle være på.

Politiadvokat Cecilie Pedersen Hille krevde at rettsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen av et av de straffbare forhold som 21-åringen er siktet for. Denne begjæringen ble støttet av advokat Rudi.

Tingrettsdommer Knut Otterbech tok kravet om lukkede dører til følge. Politiet nhar bedt om at 21-åringen blir varetektsfengslet i fire uker og at han skal sitte i isolasjon de to første ukene.

— Bakgrunnen for at saken ble behandlet for lukkede dører er at 21-åringen er siktet for en alvorlig narkotikaforbrytelse. De øvrige straffbare forhold vi har siktet ham for er flere grove voldsepisoder, opplyser politiadvokat Pedersen Hille.