Det var en sort BMW som havnet i vannet. Foto: Jarle R. Martinsen
PÅ VEI: Foto: Hanne Christine Borø
Brannvesenets dykkere konstaterer at det ikke er folk i bilen. Foto: Hanne Christine Borø
gismny.jpg Foto: Ronny Blix
Politi, ambulanse og brannvesen var på stedet. Foto: Ronny Blix

Se flere bilder ved å bla på pila øverst i artikkelen.

MANDAL: Klokken 14.33 gikk alarmen om at en bil hadde trillet på sjøen på Gismerøya i Mandal. Flere enheter fra politi, ambulanse og brannvesen ble raskt kalt ut til ulykkesstedet.

— Vi fikk melding om bil på sjøen på Gismerøya. Vi reagerte som om det var folk om bord, slik vår oppfatning var. Bilen gikk ned og dykkere konstaterte at det ikke var folk i bilen, sier brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, til fvn.no.

gismny.jpg Foto: Ronny Blix

Uhellet skjedde på Gismerøya mellom Båtservice og Skanska, ytterst på øya. Det blåste svært sterkt på stedet torsdag ettermiddag.

Eieren: — Lei situasjon

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med bileieren. Kvinnensier hun ikke aner hva som skjedde. Bilen var borte fra der hun hadde parkertden da hun kom for å hente den. Hun ante ikke at den var havnet i sjøen før engod stund senere.

— Jeg håper jo forsikringen ordner dette. Men det er enveldig lei situasjon å komme ut for. Jeg orker ikke si mer enn det, sierkvinnen til Fædrelandsvennen.

Dro bilen opp

Etter at dykkerne hadde kommet fram til at det ikke var folk innesperret i bilen, bidro dykkerne med å feste en wire til bilen. Bilbergingsfirmaet Falck i Mandal står for hevingen av bilen. To biler fra Falck brukte wire til å dra bilen opp. Ifølge Aasen skulle dette arbeidet være ferdig før klokken 16.30. Det viste seg at bilen hadde stått parkert og hadde rullet på sjøen på egenhånd.

Ifølge fotograf Ronny Blix var to ambulanser, tre politipatruljer og tre biler fra brannvesenet raskt på stedet.

— Dykkerne er kommet opp. Politiet bekrefter at bilen er tom, rapporterer Ronny Blix fra åstedet. Ifølge Fædrelandsvennen sine kilder har bilen stått parkert på stedet.

Mandal er én av de to byene i landsdelen som har beredskap med redningdykkere. Brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, opplyser at de alltid har to redningsdykkere på vakt. Foruten Mandal har også Kristiansandsregionen brann og redning i Kristiansand beredskap med redningsdykkere.