LILLESAND: — Hvor kom ideen om å selge kebab i Lillesand fra?

— Jeg og noen venner var på fisketur, og da vi kom i land på kveldstid fant vi ikke et eneste serveringsted i byen som hadde åpent eller som solgte enkel varmmat. Vel, til slutt fant vi en bensinstasjon. Da tenkte jeg at det må jo være et marked for kebab.

Angrer ikke

— Men du bor i Nodeland?

— Ja, og jeg var ikke så veldig kjent i Lillesand. Jeg begynte å google innbyggertall og andre fakta om byen, og bestemte meg for å satse. Noe jeg ikke angrer på, folkene her er utrolig hyggelige. Og de ser ut til å like maten vår.

Sønnen godkjente

— Hva går det mest av?

— Rullekebab, definitivt. Før vi åpnet hadde jeg med femåringen min på prøvesmaking av hele menyen. Da han hadde smakt på rullekebaben så han på meg lenge og sa: - Pappa, den kan du selge, den er i hvert fall godkjent av meg!

Over all forventning

— Maten ser ut til å være godkjent på sosiale medier også?

— Ja, vi har fått respons over all forventning. Like før oppstart laget vi en facebookside for ”Se det!”, og plutselig hadde vi over 500 likes. Utrolig artig. Lillesand er jo ikke så stort.

— Hvorfor navnet?

— Først vurderte vi å hete ”Javel”, men det er jo en pub i Kristiansand som har det navnet. Da tenkte jeg at ”Se det” er veldig typisk norsk. Det er liksom et utrykk de fleste bruker.

Altadialekt

— Det høres ut som du er fra Nord-Norge?

— Jeg kom fra Irak til Alta i 1999, så jeg bærer nok preg av at jeg har bodd noen år nordpå. Dessuten fant jeg også kjærligheten i Alta, så vi snakker hennes dialekt hjemme.

— Hva gjør du når du ikke jobber?

— Vel, med to gutter på tre og fem år er det alltid noe å bruke tiden på. For tiden er favorittene deres legoklosser og Justin Bieber, så det blir det mye av. Hvis det er noe mat på tallerkenen de ikke vil spise, sier jeg og kona bare at Bieber liker det. Da går maten rett ned.