KRISTIANSAND: Det var klokken 00.05 natt til onsdag at politiet fikk telefon fra Ægirs vei på Lund øst for Kristiansand sentrum.

— Politiet ble varslet om at to personer oppsøkte beboere i leilighetene i Ægirs vei. De skal ha gått fra dør til dør. Mennene skal ha oppført seg truende, og tipser mente det kunne dreie seg om torpedovirksomhet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til Fædrelandsvennen.

Fant våpen under bussdekk

På bakgrunn av tipset rykket politiet ut til stedet og påtraff to menn som kunne passe til beskrivelsen. De to ble pågrepet og konfrontert med beskyldningen mot dem.

— Politiet undersøkte området. Under dekket på en parkert buss fant politiet en mindre maskinpistol som ble beslaglagt. Undersøkelser av våpenet viste at den er ekte, opplyser Lauvnes.

Politiet mistenker at våpenet kan settes i sammenheng med trusselsituasjonen som ble varslet inn i forkant. Men meldingen til politiet skal ikke ha gått ut på våpentrussel.

Maskinpistolen skal onsdag undersøkes av kriminalteknikere i Agder politidistrikt.

De to mennene på henholdsvis 24 år og 21 år ble arrestert og brakt til sentralarresten i Kristiansand.

— Begge mennene er kjent av politiet fra før av og har tidligere vært innvolvert i trussel- og vinningssaker, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Kom på motorsykkel

Mennene skal ha kjørt til stedet på en lett motorsykkel som ble avskiltet av politiet. Ifølge Lauvnes skjedde dette på bakgrunn av manglende dokumenter.

Klokken 03.45 gikk politiet til aksjon på en adresse i krysset ved Filadelfia/Erotikkland i Dronningens gate i Kristiansand.

— Politiet foretok en ransakelse i forbindelse med saken på Lund. Tre personer ble kontrollert på stedet, men ransakningen ga ikke noe resultat, sier Lauvnes.

Brakkene i Ægirs vei er et tilbud til bostedsløse i Kristiansand.