VÅGESTYKKE: Johan Selmar forsøker å utføre en tantrum, en bakoversalto, under NM i wakeboard på Otra fredag kveld. Foto: Kjartan Bjelland
TRIVELIGE OMGIVELSER: Lett henslengt langs elvebredden hadde publikum svært god utsikt til vågestykkene på Otra. Foto: Kjartan Bjelland
IKKE LETTSKREMT: Ann Cathrin Unsgaard måtte sy fem sting i hodet etter et ublidt møte med brettet tirsdag. Fredag kveld var hun i aksjon igjen. Foto: Kjartan Bjelland
wakeboard18.jpg Foto: Kjartan Bjelland
wakeboard15.jpg Foto: Kjartan Bjelland
wakeboard16.jpg Foto: Kjartan Bjelland
wakeboard13.jpg Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Det er en fantastisk arena å kjøre NM på. Vi kjører nær folk, og det er nok av gode, naturlige publikumsplasser. Og så er det litt spesielt å kjøre midt i byen, sier Johan Selmar.

Wakeboard er vannsportens svar på snowboard. Deltakerne henger etter en båt som kjører drøyt 20 knop, mens de utfører saltoer og hopp som gir poeng.

Vil nå flere

Selv om idretten ikke er utbredt i Norge, håper Selmar at helgens NM kan føre til økt interesse i sørlandsbyen.

— Vi har trent jevnt og trutt i Topdalsfjorden i vår og i sommer. Mange av dem som kjører snowboard har kastet seg på wakeboard. Det er gøy når du får publikum så tett innpå som her. Jeg håper enda flere finner veien hit lørdag og søndag, sier Selmar, 22-åringen som er ansvarlig for helgens NM-arrangement.

Glad for å lande

Fredag kveld hadde et par hundre nysgjerrige tilskuere samlet seg like ved roklubbens lokaler på Kjøita. Etter hvert som utøverne vartet opp med forskjellige triks, hørtes det beundrende utrop fra dem som sto på sidelinja.

— Jeg må si jeg er glad hver gang jeg havner på beina etter å ha gjennomført et triks. Selv om vi er godt pakket inn i våtdrakt og vest, merker du godt når du treffer vannflaten, sier Selmar.

Ikke skremt

En av dem som virkelig har fått oppleve hvor tøff sporten kan være, er 16 år gamle Ann Cathrine Unsgaard. Tirsdag slo hun brettet i hodet under trening og måtte sy fem sting. Fredag var hun på plass i Otra.

— Jeg var veldig nervøs, men jeg tenkte at hvis jeg utsetter dette, kommer det bare til å bli verre, sier 16-åringen.

- Hvordan var det å kjøre, da?

— Jeg var nervøs. Mamma prøvde egentlig å overtale meg til å la være, men jeg ville kjøre, sier Unsgaard.

Surfing

Lørdag går finalene i wakebord og wakeskate (i den øvelsen står utøverne rett på et brett uten å være festet i noe som helst).

— Hele søndag skal det kjøres wakesurf. Da står vi på et spesiallaget surfebrett rett bak en båt som lager store hekkbølger. Det er virkelig moro, sier Selmar.

Det er tydeligvis ikke bare laksen som trives i Otra i disse dager.