OSLO: Verdich ble stoppet av politiet da han kjørte sin vannjet i Tromøysund 20. juli i år. Han ble ilagt et forelegg på 5000 kroner som han nektet å vedta.

Forbudet mot vannskuterkjøring ble iverksatt 1. juli i år. Onsdag ble det klart at EFTAs overvåkningsorgan ESA kunngjør at det norske forbudet er i strid med EØS-reglene.

Joakim Verdich tapte i retten mot staten om retten til å kjøre vannskuter. Det samme regelverket er nå stridig mot EØS-reglene.

— Dommen er skrevet før ESAs uttalelse. Jeg kommer til å anke, og kan ikke godta en dom som er skrevet før ESA sa at lovforbudet ikke er gyldig. Det er svakt at retten ikke ber om mer tid og tar hensyn til en slik uttalelse, sier Joakim Verdich til VG Nett .

- Forsøkte å statuere et eksempel

Til Fædrelandsvennen utdyper han.

— Politiet og myndighetene har på mange måter forsøkt å statuere et eksempel på meg for å få en rettskraftig dom. Da kan de felle de andre som er tatt for dette, sier han.

Han har allerede gjort det klart at han vil anke, men vil bruke de to ukene han har til betenkningstid til å la advokater til å ordne et best mulig anke.

— Jeg har på magefølelsen at saken kommer til å bli utsatt til prosessen med ESA er ferdig. Da vil det trolig gå i vår favør siden dommen er gjort på et ugyldig regelverk. Du kan si at vi tapte slaget, men vinner krigen, sier Verdich til Fædrelandsvennen.

Stor støtte

Aust-Agder tingrett dømte Verdich til å betale en bot på 6000 kroner.

Spørsmålet om bruk av vannskuter i Norge har vært en pågående strid helt siden 2001, da kjøring med vannskuter ble forbudt for første gang i Norge. I 2009 ble forbudet midlertidig opphevet på grunn av uklarhet rundt EØS-reglementet, men 1. juli i år ble forbudet iverksatt på nytt.

Som følge av rettssaken har Verdich og hans støttespillere mottatt stor støtte blant annet på Facebook.

— Det varmer veldig at jeg får så mye støtte og alle er positive til at jeg gidder å stille opp, sier han.