FARSUND: Blant sommerturister og båtfolk ble en 60 år gammel mann torsdag formiddag funnet flytende like utenfor gjestehavna i Farsund.

Mannen var iført bare en truse da han ble funnet. I båten hans, som var fortøyd til en flytebrygge om lag 50 meter unna, fant politiet en hund med flytevest.

— Det var ingen andre personer i båten, som sveiv på tomgang. I båten fant politiet mannens legitimasjon, sier jourhavende politiadvokat Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Tror mannen har falt

Torsdag kveld jobbet politiet fortsatt med å få varslet mannens pårørende.

60-åringen ble funnet i havnebassenget klokken 11.22. Politiet betegnet først dødsfallet som mistenkelig, men få timer senere mente etterforskerne at mannen var blitt utsatt for en ulykke.

Mest sannsynlig har mannen falt i sjøen fra båten, ifølge politiet.

— Vi har ingen indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd. Vi mener dette er en ulykke, og at det kan ha skjedd i natt eller tidlig formiddag, sier lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor.

Kuttskader

Liket bar preg av å ha ligget flere timer i vannet. Etter det fvn.no får opplyst, hadde mannen i tillegg mindre kuttskader i hodet, samt blåmerker på kroppen.

Det var vitner som meldte fra til politiet om at det fløt en person i havnebassenget. Ambulansepersonell fikk mannen opp av vannet ved å benytte en gummibåt som lå i havna, og legen som kom til stedet erklærte ham død etter kort tid.

Politibåten, som var i Farsund i forbindelse med Kaperdagene som startet torsdag, fikk melding om hendelsen klokken 11.30. Da de kom til stedet var mannen tatt opp på flytebrygga hvor båten lå fortøyd. Dykkere ble også tilkalt fra Kristiansand i helikopter, men rakk ikke å komme opp i lufta før mannen var funnet.

Skal obduseres

Krimteknikere undersøkte båten og den omkomne torsdag ettermiddag. Torsdag kveld var båten fortsatt avsperret av politiet.

— Den omkomne vil bli sendt til Stavanger for obduksjon fredag, opplyser lensmann Kåre Unhammer, som selv har kontor et par hundre meter fra funnstedet.

Flytebrygga hvor 60-åringens båt, en Viknes 1030, lå fortøyd, disponeres av Farsund gjestehavn. Ifølge flere båtturister fvn.no har snakket med, lå båten på samme sted onsdag ettermiddag og kveld. Turistene opplyser at det regnet i Farsund natt til torsdag, noe som kan ha gjort båtdekket glatt.

Ifølge politiet hadde ikke mannen tilknytning til en hus eller en hytte i området. Det er uklart hvor lenge han har oppholdt seg i Farsund.

— Vi mener det dreier seg om en båtturist, sier Unhammer.